Svampet chokoladekage med olivenolie og citrusglasur
BAGVæRK

Svampet chokoladekage med olivenolie og citrusglasur

Citrusmarmelade og god olivenolie gør denne lækre chokoladekage saftig og giver en lidt sydlandsk smag.
  • 8 Personer
  • 60 Minutes

Dejen

200 g rørsukker
3 stk. æg
tsk. salt
150 g hvedemel
35 g kakaopulver
1 tsk. bagepulver
4 spsk. clementin- eller appelsinmarmelade
1 dl. god olivenolie

Glasur

75 g flormelis
stk. blodappelsin og/eller klementin, saften af
1 håndfuld revet skal af blodappelsin eller clementin

Pynt

1 stk. blodappelsin i skiver
- hakkede pistacenødder

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 180/165 grader varmluft. 
  2. 2
    Pisk sukker, æg og salt i 3-4 min til det er lyst og luftigt.  
  3. 3
    Sigt hvedemelet sammen med kakaopulver og bagepulver, og vend det forsigtigt i æggene.  
  4. 4
    Vend til slut marmelade og olivenolie i, og hæld dejen i en sandkageform, beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 40min til den er let fast.  
  5. 5
    Lad kagen køle af. Rør imens glasuren sammen. Bland flormelis med 1 tsk. appelsinsaft af gangen, indtil du har en tyk og ensartet glasur, smag til med lidt fintrevet skal. Fordel den på den let afkølede kage og pynt med tynde skiver appelsin og/eller hakkede pistacienødder.

Tip!

Brug andre typer olie i stedet for olivenolie, fx mandelolie, solsikkeolie eller hasselnøddeolie, så får kagen en mildere og mere klassisk smag. Giv kagen ekstra chokoladesmag ved at tilsætte 100g hakket, mørk chokolade til melet i pkt. 3.