Svampet chokoladekage med olivenolie og citrusglasur
- 8 Personer
- 60 Minutes
Dejen
200 g | rørsukker |
3 stk. | æg |
tsk. | salt |
150 g | hvedemel |
35 g | kakaopulver |
1 tsk. | bagepulver |
4 spsk. | clementin- eller appelsinmarmelade |
1 dl. | god olivenolie |
Glasur
75 g | flormelis |
stk. | blodappelsin og/eller klementin, saften af |
1 håndfuld | revet skal af blodappelsin eller clementin |
Pynt
1 stk. | blodappelsin i skiver |
- | hakkede pistacenødder |
Sådan gør du
-
1Tænd ovnen på 180/165 grader varmluft.
-
2Pisk sukker, æg og salt i 3-4 min til det er lyst og luftigt.
-
3Sigt hvedemelet sammen med kakaopulver og bagepulver, og vend det forsigtigt i æggene.
-
4Vend til slut marmelade og olivenolie i, og hæld dejen i en sandkageform, beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 40min til den er let fast.
-
5Lad kagen køle af. Rør imens glasuren sammen. Bland flormelis med 1 tsk. appelsinsaft af gangen, indtil du har en tyk og ensartet glasur, smag til med lidt fintrevet skal. Fordel den på den let afkølede kage og pynt med tynde skiver appelsin og/eller hakkede pistacienødder.
Tip!
Brug andre typer olie i stedet for olivenolie, fx mandelolie, solsikkeolie eller hasselnøddeolie, så får kagen en mildere og mere klassisk smag. Giv kagen ekstra chokoladesmag ved at tilsætte 100g hakket, mørk chokolade til melet i pkt. 3.