Cheesecake med matcha og pistacienødder

Med frisk smag af hytteost og hyldeblomstsaft. Toppingen er knasende og smuk, lige til en god fest.
Cheesecake med matcha og pistacienødder
  • 10 Personer

Bund

125 g smør
2 spsk. kakao
200 g digestive kiks

Fyld

5 stk husblas blade
400 g hytteost 4%
140 g flormelis
0.25 l. coop piskefløde
3 spsk. koncentreret hyldeblomstsaft

Øverste lag

0.5 tsk. matchapulver
2 tsk. kogt vand
1 spsk. koldt vand

Topping

30 g pistacienødder
lidt hindbær
lidt urter
lidt lavendelblomst
lidt matchapulver

Sådan gør du

  1. 1.Smelt smørret og bland med kakao. Knus kiks fint, og vend den med smørret.  
  2. 2.Tryk bunden ud i en springform 24 centimeter.  
  3. 3.Læg husblas i blød i koldt vand i cirka 5 minutter. Kom hytteost, flormelis, fløde og vaniljesukker i en blender, og blend jævnt. Opvarm saften i en lille gryde. Tag husblassen op, og smelt den i saften. Hæld blandingen i en tynd stråle ned i blenderen og blend sammen.  
  4. 4.Rør matcha og kogt vand sammen i en lille skål. Hæld en fjerdedel af cremen op i skålen og vend rundt til en sart lysegrøn farve. Rør skeen med det kolde vand ned i den lyse creme i blender. Det giver begge lag samme konsistens.   
  5. 5.Fordel den lyse creme over bunden. Hæld derefter den lysegrønne henover. Dæk med film og stil i køleskabet natten over eller i 6 timer.  
  6. 6.Pynt med hakkede pistacienødder m.m. inden servering.   

Tip!

Du kan blende hytteosten helt cremet, hvis du ikke ønsker den karakteristiske grynede konsistens.

Se, hvad vi ellers skriver om: #dessert