Cheesecake med matcha og pistacienødder
- 10 Personer
Bund
125 g | smør |
2 spsk. | kakao |
200 g | digestive kiks |
Fyld
5 stk | husblas blade |
400 g | hytteost 4% |
140 g | flormelis |
0.25 l. | coop piskefløde |
3 spsk. | koncentreret hyldeblomstsaft |
Øverste lag
0.5 tsk. | matchapulver |
2 tsk. | kogt vand |
1 spsk. | koldt vand |
Topping
30 g | pistacienødder |
lidt | hindbær |
lidt | urter |
lidt | lavendelblomst |
lidt | matchapulver |
Sådan gør du
-
1Smelt smørret og bland med kakao. Knus kiks fint, og vend den med smørret.
-
2Tryk bunden ud i en springform 24 centimeter.
-
3Læg husblas i blød i koldt vand i cirka 5 minutter. Kom hytteost, flormelis, fløde og vaniljesukker i en blender, og blend jævnt. Opvarm saften i en lille gryde. Tag husblassen op, og smelt den i saften. Hæld blandingen i en tynd stråle ned i blenderen og blend sammen.
-
4Rør matcha og kogt vand sammen i en lille skål. Hæld en fjerdedel af cremen op i skålen og vend rundt til en sart lysegrøn farve. Rør skeen med det kolde vand ned i den lyse creme i blender. Det giver begge lag samme konsistens.
-
5Fordel den lyse creme over bunden. Hæld derefter den lysegrønne henover. Dæk med film og stil i køleskabet natten over eller i 6 timer.
-
6Pynt med hakkede pistacienødder m.m. inden servering.
Tip!
Du kan blende hytteosten helt cremet, hvis du ikke ønsker den karakteristiske grynede konsistens.