Cheesecake med matcha og pistacienødder
BAGVæRK

Cheesecake med matcha og pistacienødder

Med frisk smag af hytteost og hyldeblomstsaft. Toppingen er knasende og smuk, lige til en god fest.
  • 10 Personer

Bund

125 g smør
2 spsk. kakao
200 g digestive kiks

Fyld

5 stk. husblas blade
400 g hytteost 4%
140 g flormelis
0.25 l. coop piskefløde
3 spsk. koncentreret hyldeblomstsaft

Øverste lag

0.5 tsk. matchapulver
2 tsk. kogt vand
1 spsk. koldt vand

Topping

30 g pistacienødder
lidt hindbær
lidt urter
lidt lavendelblomst
lidt matchapulver

Sådan gør du

  1. 1
    Smelt smørret og bland med kakao. Knus kiks fint, og vend den med smørret.  
  2. 2
    Tryk bunden ud i en springform 24 centimeter.  
  3. 3
    Læg husblas i blød i koldt vand i cirka 5 minutter. Kom hytteost, flormelis, fløde og vaniljesukker i en blender, og blend jævnt. Opvarm saften i en lille gryde. Tag husblassen op, og smelt den i saften. Hæld blandingen i en tynd stråle ned i blenderen og blend sammen.  
  4. 4
    Rør matcha og kogt vand sammen i en lille skål. Hæld en fjerdedel af cremen op i skålen og vend rundt til en sart lysegrøn farve. Rør skeen med det kolde vand ned i den lyse creme i blender. Det giver begge lag samme konsistens.   
  5. 5
    Fordel den lyse creme over bunden. Hæld derefter den lysegrønne henover. Dæk med film og stil i køleskabet natten over eller i 6 timer.  
  6. 6
    Pynt med hakkede pistacienødder m.m. inden servering.   

Tip!

Du kan blende hytteosten helt cremet, hvis du ikke ønsker den karakteristiske grynede konsistens.