Kransekagetårn
BAGVæRK

Kransekagetårn

Samvirkes madskribent Maria Meldgaard laver et festligt kransekagetårn til for eksempel nytårsaften eller forårets konfirmationer.
  • 8 Personer

Ingredienser

50 g mandel
1 dl. sukker
1 stk. æggehvide
259 g marcipan
- Flormelis til udrulning

Glasur

2 dl. flormelis
stk. æggehvide
0.5 tsk. hvidvinseddike

Sådan gør du

  1. 1
    Blend mandler og sukker i en blender, til massen bliver helt fin. Kom æggehviden i og bland den med mandelmassen.
  2. 2
    Kom hele massen i en skål, og ælt den sammen med marcipanen.
  3. 3
    Del portionen i to. Drys flormelis på bordet.
  4. 4
    Rul to fingertykke pølser. Skær længder på 13, 15, 17 cm osv.
  5. 5
    Gem lidt til en kugle, der trykkes flad til låg på toppen af kagen.
  6. 6
    Bag ringene højt i ovnen 10 min. på 200 grader og køl dem af.
  7. 7
    Bland en tyk glasur af flormelis, æggehvide og eddike.
  8. 8
    Fyld glasuren i en plastpose og klip et lille hul. Læg den største ring på serverings­fadet og dekorer ringene efter tur.