Pasta med misosmørsovs og grønne bønner
AFTENSMAD

Pasta med misosmørsovs og grønne bønner

Er der noget mere grundlæggende tilfredsstillende end pasta med smør? Her er der forsøgt at løfte en klassiker ved at brune smørret og tilsætte miso til en umamifyldt smagsbombe af en pastaret, som kræver et minimum af indsats. Opskriften er fra Camilla Skov's kogebog "Lag på lag".
  • 4 Personer

Det skal du bruge:

400 g pasta , valgfrit (f.eksk: gnocchi (steg gerne på panden i olie og smør i stedet for at koge)
300 g grønne bønner , evt stangbønner, broccolini, ærter eller svampe
- neutral olie
- salt

Misosmørsovs:

60 g smør
1.5 spsk. miso , hvid
- kogevand , fra pastaen
40 g fintrevet parmesan
- ½ citron, saften
- friskkværnet peber

Topping:

- parmesan
- purløg , eller purloøgsblomster
- chili flager (kan udelades)

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt vand over til pastaen. Forbered bønnerne ved at skylle dem og skære i mundrette stykker. Sæt til side. Når vandet koger, kommes en lille håndfuld salt i vandet. Sæt pastaen over.
  2. 2
    Smelt smørret i en lille gryde ved middel varme. Lad det simre under jævn omrøring med et piskeris, til det bruser op og dufter karamelliseret.
  3. 3
    Steg imens bønnerne hårdt på en brandvarm pande i neutral olie med et drys salt. De skal have godt med farve. Alternativt kan du tilsætte dem til pastavandet det sidste minut og lade dem blanchere, men jeg foretrækker at stege.
  4. 4
    Skru helt ned for varmen, når smørret er brunet. Tilsæt miso, og tilsæt så forsigtigt 1 dl kogevand fra pastaen (det kan godt sprutte lidt). Pisk godt sammen med et piskeris, til der ikke er nogen klumper. Smag til med godt med citronsaft og friskkværnet peber.
  5. 5
    Riv parmesanen fint. Tag ca. 2 dl pastavand fra med et målebæger eller en kop, og dræn så pastaen. Bland pasta, misosmørsovs, de stegte bønner og parmesan sammen. Smag til med mere citronsaft efter behov, og justér konsistensen med pastavand. Det må godt være en anelse vådere, end du vil have det ved serveringen. Servér med ekstra parmesan, purløg og chili flakes som topping.