Svenske kanelsnegle

Hvem elsker ikke en saftig, hjemmebagt kanelsnegl med lækker kanelremonce? Spar endelig ikke på smørret, hvis du vil have den helt rigtige konsistens. 
Svenske kanelsnegle
  • 16 Personer

Ingredienser

100 g smør
5 dl. letmælk
50 g gær
tsk. salt
1 tsk. stødt kardemomme
1 dl. sukker
1 stk. æg
- Ca. 800 g hvedemel
- Kanelfyld:
150 g blødt smør
1.5 dl. sukker
3 tsk. kanel
1 stk. æg til pensling
- perlesukker

Sådan gør du

  1. 1.16 store kanelsnegle.
  2. 2.Smelt smørret i en gryde og kom mælken i gryden.
  3. 3.Hæld blandingen i en skål.
  4. 4.Kom gær, salt, sukker og et æg i skålen og rør godt rundt.
  5. 5.Kom melet i lidt efter lidt, og rør rundt, til du har en smidig dej.
  6. 6.Dæk dejen med viskestykke og lad hæve i 30-45 minutter.
  7. 7.Pres luften ud af dejen.
  8. 8.Rul dejen ud til en ca. 25x50 cm stor firkant.
  9. 9.Rør kanelfyldet sammen, og smør på dejen.
  10. 10.Dejen rulles sammen som en roulade fra den lange ende.
  11. 11.Skær i lige store skiver.
  12. 12.Læg skiverne på 2 bageplader med bagepapir.
  13. 13.Enden puttes under sneglen.
  14. 14.Efterhæver under viskestykke i ca. 20 min.
  15. 15.Sæt varmluftsovnen på 210 grader.
  16. 16.Pensl sneglene med æg og drys med perlesukker.
  17. 17.Sæt begge bageplader i ovnen og bag sneglene let brune i ca. 12 minutter.
Se, hvad vi ellers skriver om: #dessert og #weekend og gæster