Fennikel i fad med grønne bønner og appelsinsalat
AFTENSMAD

Fennikel i fad med grønne bønner og appelsinsalat

Opskriften er udviklet af Kosmosvennerne i DR-programmet ”Danmarks Nye Livret”
  • 4 Personer
  • 60 Minutes

Det skal du bruge:

2 fennikler
- Plantesmør , til stegning
- salt og peber
200 g spinat
200 g portobello , eller almindelihe champignon
15 hyben , udkernede eller små søde tomater
8 skiver citron
- olivenolie
4 dl ris
10 dl kokosmælk

Appelsinsalat:

4 appelsiner
- olivenolie
- salt

Grønne bønner med hvidløg og citron:

400 g haricot verts , friske eller frosne.
4 fed hvidløg
- olivenolie til stegning
- ½ citron, saften
- Flagesaltsalt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  1. 1
    Fennikel i fad: skær toppen af fenniklerne og skær dem i mellemtynde skiver på langs, gerne omkring 0,8 cm i tykkelsen, og ellers mellem 0,5-1 cm. Det er vigtigt, at skiverne ikke bliver for tykke ift. konsistens og smag.
  2. 2
    Drys stykkerne med salt og peber på begge sider og steg dem på en pande med rigeligt plantesmør i ca. 20 minutter, indtil de er møre. Der skal kunne stikkes en gaffel let igennem dem. Vend dem flere gange undervejs. De skal have farve på begge sider.
  3. 3
    Skyl spinaten og kom den i et stort fad. Rens svampene for jord, skær dem i mellemtynde skiver og kom dem i fadet med spinat, sammen med 10 udkernede hyben eller tomater. Drys godt med salt og peber.
  4. 4
    Læg fennikelstykkerne i fadet og tilsæt de sidste hyben. Hæld kokosmælken over og læg citronskiverne oven på. Stænk med olivenolie og drys med salt og peber.
  5. 5
    Bag retten i ovnen ved 175 grader i ca. 30-35 minutter, indtil kokosmælken er blevet godt varm. Smag på saucen i fadet og tilsæt evt. mere salt, hvis der mangler. Imens fadet er i ovnen, koges risene efter anvisningerne på pakken og bønnerne tilberedes.
  6. 6
    Skær skrællen og den hvide hinde af appelsinerne og skær dem i runde skiver. Ved de inderste skiver fjernes den hvide hinde i midten. Anret appelsinskiverne på en tallerken eller et fad. Sæt fadet til side, evt. i køleskab, mens du tilbereder fennikel i fad og de grønne bønner. Før anretning stænkes appelsinskiverne med olivenolie og drysses med salt.
  7. 7
    Hvis der bruges friske bønner, skylles de og enderne skæres af. Pil hvidløgene og skær dem i tynde skiver. Varm en pande op med 2-3 spsk. olivenolie. Steg hvidløgene et par minutter. De må ikke blive brune.
  8. 8
    Tilsæt bønner og steg dem til de er møre, men stadig har bid (ca. 5-10 minutter). Pres lidt citronsaft over bønnerne og drys med flagesalt og peber. Serveres på et fad, evt. pyntet med et par citronskiver.