Bagt, stegt og rå: 3 nemme opskrifter med rødbede
Rå rødbede med feta og dild
Tyndskåret, rå rødbede – eller rødbede-carpaccio, hvis du vil lyde fancy. Server retten for sig selv som en hurtig, lækker forret – eller som let hovedret i selskab med fisk, for eksempel dampet torsk.
Det skal du bruge:
- 400 g rå rødbede
- 100 g feta
- 1-2 æblecidereddike
- 2-3 spsk. god olivenolie
- Salt og peber
Sådan gør du:
Rå rødbede i skæres i meget tynde skiver og vendes med æbleciderddike, god olie og salt og peber. Smag til. Serveres med masser af dild og hakket/revet feta. Tilberedningstid: 10 minutter
Sauterede rødbedebåde
Et lækkert og simpelt tilbehør til retter med gris – for eksempel koteletter eller braiseret spoleben.
Det skal du bruge:
- 2-3 rødbeder per person
- Olie
- Smør
- Blomsterkarse eller andet grønt
- Salt og peber
Sådan gør du:
Små rødbeder skrælles og skæres i både. Steges ved høj varme i olie på en sauterpande i 2-3 minutter. Derefter skrues temperaturen ned og smør tilsættes. Steg videre med låg på i 10-15 minutter, til rødbederne er møre. Smag til med salt og peber.
Tilberedningstid: 25 minutter
Bagt rødbede
En bagt rødbede smager vidunderligt i selskab med alle de samme retter, som du ville servere en bagt kartoffel til.
Det skal du bruge:
- 1-2 rødbeder pr. person, afhængig af størrelse
- 3 dl cremefraiche
- 1-2 spsk. revet peberrod, efter smag
- Salt og peber
Sådan gør du:
Rødbederne vaskes og tørres. Herefter gnides de med olie og salt og bages i ovn ved 165 grader, til de er møre. Det tager 1-2 timer afhængigt af rødbedernes størrelse. Mens rødbederne bages, rives peberrod op i en skål med cremefraiche og smages til med salt og peber. Del de færdigbagte rødbeder på langs og spis dem med teske som bagte kartofler. I stedet for peberrodsdressing kan du også servere dem med blødt smør eller vinaigrette. Tilberedningstid: Ca. 90-120 minutter