Indianstyle lam i ingefær og tomat
- 4 Personer
Marinade
2 stk. | fed hvidløg |
- | cayennepeber |
2 spsk. | olivenolie |
2 tsk. | salt |
2 spsk. | garam masala Indisk krydderi |
3 spsk. | fint revet frisk ingefær |
1 dl. | yoghurt 10 % |
800 g | lam lam i tern, gerne af kølle |
Sauce
2 spsk. | olivenolie |
2 spsk. | smør |
1 stk. | aubergine |
500 g | tomater |
1 stk. | løg |
2 stk. | fed hvidløg |
2 spsk. | fint revet frisk ingefær |
4 dl. | mosede tomater |
1 spsk. | stødt gurkemeje tilføj evt også lidt chili eller garam masal, hvis du lyster |
lidt | salt |
250 g | babyspinat |
100 g | smuttede mandler |
Tilbehør
lidt | fintsnittede ingefær |
- | citronbåde |
- | kogte ris |
- | chutney |
Sådan gør du
-
1Riv eller pres hvidløget. Bland hvidløg, chili, olivenolie, salt, garam masala, ingefær, yoghurt og citron sammen i en frysepose, og kom lammet i posen. Massér grundigt, og lad kødet trække i 10 minutter på køkkenbordet eller op til natten over i køleskab.
-
2Tag kødet op af marinaden (gem marinaden) og brun det i olivenolie og smør i en stor, dyb gryde.
-
3Skær aubergine og tomater i tern og hak løget.
-
4Kom auberginer i gryden med lam, og lad dem falde sammen. De skal ikke brune. Kom tomater ved, når du begynder at mangle væde, og tilsæt løg.
-
5Riv ingefær og hvidløg fint og kom det i retten sammen med mosede tomater og resten af marinaden.
-
6Tilsæt gurkemeje og sæt låg på og lad retten simre i 1- 1 ½ time, eller til kødet er mørt og saucen jævn. Tilsæt et par dl vand undervejs og rør jævnligt.
-
7Smag til med ekstra krydderier, hvis behov, samt salt og peber.
-
8Kom spinat og smuttede mandler i lige inden servering og varm kort op.
-
9Servér straks toppet med ingefær og med kogte ris, citronbåde og chutney til.