ANNONCE ANNONCE aftensmad 30 efterårs-opskrifter Kortere dage, vinden der rusker i bladene og appetit efter mere. Det betyder efterår. Vi har samlet 30 opskrifter, der kan lune og glæde dig i efterårets løb. Her er æbleflæsk, bagte rødbeder, pizza, græskarsuppe, brombærmuffins og andre lækkerier. Opskrift Bagte rødbeder med mynteyoghurt Opskrift Coq au ØL med efterårets grøntsager Opskrift Græskar-risotto med saltede græskarkerner Opskrift Ovnbagt hokkaido Det milde, søde hokkaido kød har brug for en god krydring og også helst syrligt modspil – giv citronbåde til og server til fisk, fjerkræ eller frikadeller. Opskrift Weekendbrunch I weekenden er der tid til at hygge, sove lidt længere og samle familien både om madlavning og en lidt længere morgenmad. Opskrift Salat af bagte jordskokker med tahin-dressing Opskrift Halloweenkage med smørcreme En uhyggeligt lækker chokoladekage, der er toppet med orange smørcreme og mørk pålægschokolade. Kagen er nem at lave, så du kan sagtens tage børnene med i køkkenet. Opskrift Pasta med kantareller og persille Opskrift Linsesuppe med hvidkålstopping Opskrift Ovnbagte jordskokker med pesto Opskrift Ovnbagte rodfrugter Opskrift Krebsehalesuppe Der findes mange lækre retter med skaldyr, men en god krebsehalesuppe med en intens smag, er en af vores favoritter. Den er cremet og lækker - oplagt til gæstemad eller nytårsaften. Det er en ret, der giver en eksklusiv følelse, når den serveres og for os er det en perfekt forret. Opskrift Sprøde kyllingenuggets, bagt græskar og sennepsdip En nugget er et stykke kylling bagt eller stegt i dej eller som her - i en knasende blanding af cornflakes. En klimavenlig ret med en udførlig vejledning, så også børn kan gå i køkkenet. Opskriften er fra ’Mad eller hvad?’ 2009. Opskrift Grøntsagspakker med yoghurtdip Spændende brødpakker fyldt med sunde grøntsager. Grøntsagspakkerne kan også spises kolde og er derfor en god alternativ madpakke dagen derpå. Opskrift Kartoffel-pastinakmos med chilikrydret kødsovs Kødsovs og kartoffelmos er rigtig vintermad med et pift af chili og grøntsager fyldt med vitaminer. Når du først har skrællet de mange grøntsager og kartofler kan retten næsten passe sig selv. Opskrift Pæretærte med mazarincreme En smuk og velsmagende tærte, som både passer perfekt til eftermiddagskaffen og som dessert, når du har gæster. Server den med flødeskum eller creme fraiche til. aftensmad Pasta carbonara med svampe & timian Hurtig, nem og suverænt lækker vegetarisk udgave af den populære pasta carbonara med cremet ostesauce og god smag af svampe! Opskrift Vegetarbiksemad Biksemad smager skønt og er en god måde at få brugt diverse rester fra køleskabet. Opskrift Fennikelsalat og små vilde frikadeller Pep den klassiske frikadelle op med kød af vildt. Det smager fantastisk. bagværk Kager på 10 min: Cheesecake med lemon curd Cheesecake på et øjeblik … en helt fantastisk opfindelse, men også lettere farlig! Glem ikke at køle kagen godt ned, inden du spiser den, for kold cheesecake smager altså bedst. Opskrift Nudelsalat i iceberg Opskrift Krydderurtetabbouleh med forårsgrønt Opskrift Kylling tikka masala med æbler Opskrift Pandekager med spinat Opskrift And med mandelrisotto og brombær Opskrift Bagt græskar med urter og hvidløg Opskrift Fennikel-æblesalat Opskrift Græskarsuppe med krydderurteolie Opskrift Oksekødswok med svampe, nudler og savojkål Opskrift Fasanragout med svampe og tomat/persillemos ANNONCE ANNONCE Læs mere om aftensmad efterår kål rodfrugter opskrifter
Emballage Nyt forsøg på Bornholm skal mindske emballage og affald Emballage er vigtigt for en vares sikkerhed, kvalitet og holdbarhed, men emballagen fylder unødig meget i supermarkedet og er designet til kun at blive brugt én gang. Så hvordan bliver fremtidens emballage mindre og lettere at genbruge? Det skal bl.a. et nyt løsmarked i Kvickly Rønne være med til at finde svar på
Emballage Kan man vende alufolie eller stanniol forkert? Den blanke og den matte side på alufolie har forskellige egenskaber, når du laver mad, og derfor står der ofte i opskrifter og tilberedningsvejledninger, at du skal vende en bestemt side opad i ovnen. Forskellen er dog lille, fastslår eksperter.
Emballage Den rigtige plastik holder frugt og grønt frisk Forkert emballage kan begrænse fødevarernes holdbarhed. Merete Edelenbos har i mere end 25 år forsket i, hvordan man opbevarer eksempelvis kartofler, gulerødder og jordbær optimalt
Bær Må bærrene koges i egen emballage? Det anbefales at koge frosne bær, før de bruges, da der kan sidde bakterier på bærrene. Det frarådes til gengæld at koge dem i den pose, de er købt i
Annoncørbetalt indhold Quiz: Hvor godt kender du Guldæsken og chokoladen? Kan din chokoladeviden knække alle spørgsmålene? Vær med i chokoladequizzen og deltag i lodtrækningen om en af de populære Guldæsker fra Anton Berg. Konkurrencen slutter 30.11.