Rodfrugtbiks med pølser i baconsvøb i airfryer
AFTENSMAD

Rodfrugtbiks med pølser i baconsvøb i airfryer

Rodfrugtbiks er en slags ovnbagte rodfrugter i luksusudgave med pølser og dadler i baconsvøb. Server som selvstændig hovedret, eventuelt med en spejlæg på toppen, eller som fyldigt  tilbehør.Opskriften stammer fra kogebogen "Flere airfryer favoritter" af Anne-Kathrine Palm Schelde
  • 4 Personer
  • 45 Minutes

Ingredienser

600 g kartofler små
4 stk. gulerødder
4 stk. pastinakker
1 stk. rødløg
2 spsk. olie
1 spsk. sennep
1 spsk. honning
3 tsk. rosmarin tørret
12 stk. dadler
20 skiver bacon
200 g cocktailpølser
- salt
- peber


Sådan gør du

  1. 1
    Skrub kartoflerne og halvér dem.
  2. 2
    Skræl gulerødder og pastinakker, og skær dem i stave. Skær rødløget i både.
  3. 3
    Læg evt. et stykke bagepapir i airfryerskuffen, og fordel grøntsagerne herpå.
  4. 4
    Rør olie, sennep, honning, rosmarin, salt og peber sammen, og hæld det over grøntsagerne. Tilbered ved 180 °C i ca. 15 minutter. Ryst skuffen 1-2 gange undervejs.
  5. 5
    Halvér baconskiverne, og omvikl hver dadel og cocktailpølse med en halv skive bacon. Er der et par pølser til overs, så smager de også fint uden bacon.
  6. 6
    Placér de baconsvøbte dadler og cocktailpølser ovenpå rodfrugterne, og tilbered ved 180 °C i yderligere 10-15 minutter, indtil baconet er sprødt og rodfrugterne møre.