Kager på 10 min: Cheesecake med lemon curd
- 1 Person
- 10 Minutes
Kagedej
1 spsk. | blødt smør |
30 g | knuste digestivekiks |
1 stk. | æg mellemstor |
3 spsk. | flødeost |
2 spsk. | creme fraiche |
1 tsk. | vaniljeekstrakt |
3 spsk. | sukker |
1 tsk. | majsstivelse |
1 knsp. | salt |
Pynt
2 spsk. | lemon curd |
1 stk. | lang strimmel af citronskal |
Sådan gør du
-
1Kom smørret i en 3 dl-kop eller et glas, og giv det 10–20 sekunder i mikroovnen, til det er smeltet. Rør kiksekrummerne i, og pres dem derpå sammen til en jævn bund i koppen med bagsiden af en ske.
-
2Kom æg, flødeost, cremefraiche, vanilje, sukker, majsstivelse og salt i en anden kop, og rør det hele grundigt sammen. Fordel derpå blandingen jævnt oven på kiksebunden.
-
3Bag kagen i mikroovnen i 30 sekunder ad gangen med 20 sekunders mellemrum i enten 2 minutter ved 600 W, 1 minut og 45 sekunder ved 800 W eller 1 minut og 30 sekunder ved 1000 W.
-
4Lad kagen køle af i køleskabet i mindst 1 time, inden du smører lemon curd over og pynter med citronskal.
-
5Opskriften stammer fra bogen: Kager i kopper - 40 lynhurtige kager fra mikroovnen
Tip!
Sommetider er det en god idé at dele bagetiden op, så kagen ikke bliver for varm og eksploderer! Det er derfor denne cheesecake bages lidt ad gangen.