Kerala rejecurry
AFTENSMAD

Kerala rejecurry

Tag med kok Enayatullah Safi på opdagelsesrejse til et land, hvor mad ikke kun er noget, man smager, men oplever med alle sanser. Opskriften er fra kogebogen "Dhaba Walla – Et indisk mad­eventyr".
  • 4 Personer
  • 35 Minutes

Det skal du bruge:

400 g store rejer (renset vægt)
0.5 tsk. gurkemeje
- salt
1 lille løg
1 grøn chili
1 tsk. ingefær (frisk)
2 spsk. kokosolie (eller anden olie)
1 tsk. sennepsfrø
10 karryblade (kan udelades)
1 tsk. hvidløgspasta (eller friskpresset hvidløg)
1 tsk. stødt koriander
0.5 tsk. chilipulver
0.5 dåse kokosmælk 2 dl, ikke light)
1 lille tomat
0.5 lime eller citron

Sådan gør du

  1. 1
    Rens rejerne, og skyl dem grundigt. Dup dem tørre, og drys dem med lidt gurkemeje og salt.
  2. 2
    Pil løget, og hak det fint. Skær chilien i strimler på langs. Riv ingefæren.
  3. 3
    Varm kokosolien op i en gryde. Tilsæt sennepsfrøene, og lad dem poppe. Tilsæt løg, chili og evt. karryblade, og steg i et par minutter, til løget er gyldent.
  4. 4
    Tilsæt ingefær og hvidløgspasta, og sautér i 1 minut. Tilsæt korianderpulver og evt. chilipulver, og rør sammen. Hæld kokosmælken og evt. finthakket tomat i. Lad det simre i 5 minutter ved lav varme – det må ikke koge voldsomt.
  5. 5
    Hæld rejerne i den varme sauce, og lad dem simre i 4-5 minutter, til de er netop gennemkogte. Smag til med salt og limesaft. Pynt med frisk koriander, og servér med dampet ris eller appam (sydindisk pandekage).