Strande og havnebade: 10 steder du kan hoppe i vandet i hovedstadsområdet

København og omegn svømmer i dejlige strande og havbade. Samvirke guider til 10 steder, hvor du kan hoppe i bølgen, springe fra vipper eller bare nyde Danmark fra vandkanten
Børn hopper i Sandkaj Havebad

Sandkaj Havnebad i Nordhavn

Sandkaj Havnebad

En spytklat fra Nordhavn Station finder du Sandkaj Havnebad i Nordhavn Bassin omgivet af lejlighedskomplekser og hyggelige cafeer. Du kan tage en dukkert eller slikke sol på den 12 meter brede og 425 meter lange promenade, der forbinder Nordhavns Århusgadekvarter med havnen. Er der sol på himlen og varme temperaturer, kan du forvente at skulle lede længe efter en ledig plads på promenaden, mens du på en overskyet dag kan have det hele for dig selv. Havnebadet er åbent døgnet rundt hele året.

Sandkaj 27, 2150 København

 

Svanemøllen Strand

Svanemøllen Strand på Østerbro byder på hvid sandstrand og havvand, der kan føre tankerne sydpå. Mærk vandet i Svanemøllebugten, slå dig ned på stranden, eller nyd udsigten over Øresund og Svanemølleværket på den 130 meter lange bademole. Er solen fremme og temperaturen mere end 20 grader, kan der være rift om pladserne på den omkring 4000 kvadratmeter store sandstrand. Tal viser, at Svanemøllen Strand er et af de mest populære steder at tilbringe en sommerdag. Strandens besøgstal bliver kun overgået af Nyhavn. Der er livredderbemanding kl.10-18 fra 23. juni og frem til den sidste søndag i august.

Strandpromenaden 36, 2100 København

 

Amager Strandpark

Amager Strandpark strækker sig over 4,6 kilometer sandstrand og grønne områder, der grænser op til vandet. Det er selvskrevet, at du kan tage en svømmetur ved Amager Strandpark, men parken giver dig også rig mulighed for at lave andre aktiviteter, både til vands og til lands. Til vands kan du bl.a. dykke, sejle eller stå på SUP. Til lands kan du spille basket- og volleyball, løbe langs promenaden, benytte græsarealerne til fodbold eller træning i det fri. Det er kun fantasien, der sætter grænser for dine aktiviteter i Amager Strandpark. Der er livredderbemanding kl.10-18 fra 23. juni og frem til den sidste søndag i august.

Amager Strand Promenaden 1, 2300 København

SUP på Amager Strandpark

Amager Strandpark

Brøndby Strand

Brøndby Strand er en del af den 7 kilometer lange Køge Bugt Strandpark, der går mellem Brøndby og Hundige. Tager du forbi Brøndby Strand, vil du opleve et hyggeligt strandområde med klitter og saltvandssøer. Badevandet ved Brøndby Strand skulle efter sigende være lavt og derfor optimalt for småbørnsfamilier. Brøndby Strand ligger 1 kilometer fra Brøndby Station og lige ved siden af Brøndby Havn, der emmer af liv på en varm sommerdag. Der er livredderbemanding kl. 10-18 fra 25. juni og frem til 18. august.

Svingelstien, 2660 Brøndby Strand

Badevigen

Badevigen er en af de nyligst tilkomne bademuligheder i København. I 2018 udgravede man den kunstige vig med sandstrand og adgang til badevand. Du finder Badevigen for enden af bryggen ’gemt’ blandt lejlighedskomplekser og store bygninger. Hop en tur i Havnevigen, solbad på den lille sandstrand eller nyd en is fra den nærmeste kiosk.

Vilhelm Buhls Gade, 2300 København

Beach Volley på Bellevue Strand

Bellevue Strand

Bellevue Strand

Bellevue Strand finder du i Klampenborg, cirka 10 kilometer fra Københavns centrum og 5 minutters gang fra Klampenborg Station. Er du i tvivl, om du har fundet det rette sted, skal du bare kigge efter de 3 karakteristiske livreddertårne i blå- og hvidstribede farver, der troner langs stranden. Den 700 meter lange strand byder på sandstrand, græsområder, strandbarer og cafeer. Hop en tur i Øresund, tag et spil volley over nettet eller læs en god bog i strandkanten. Der er livredderbemanding kl. 10-18 fra 25. juni og frem til 18. august.

Strandvejen 340, 2930 Klampenborg

Havnebadet Fisketorvet

Havnebadet Fisketorvet er en del af Københavns Havn, og du finder det for foden af Fisketorvet Shopping Center ved Kalvebod Brygge. Havnebadet er opdelt i 3 mindre bassiner. Du kan svømme baner i det 50 meter lange motionsbassin, have småbørnene med i børnebassinet eller hoppe fra de 3 udspringsplatforme fra hhv. 1, 2 og 3 meters højde i springbassinet. Havnebadet Fisketorvet er åbent kl. 06-22 fra 1. juni og frem til  31. august. Der er livredderbemanding kl.10-18.

Kalvebod Brygge 55, 1650 København

Charlottenlund Strandpark

Besøg Charlottenlund Strandpark cirka 7 kilometer fra Københavns centrum og tag en dukkert i Østersøen. Får du nok af vand, kan du slå dig ned på sand- og græsarealerne eller gøre visit i Charlottenlund Slotshave eller Charlottenlund Fort, der i 1886-1887 blev anlagt som en del af Københavns Søbefæstning. Foretrækker du at bade med numsen bar, kan du besøge Strandlund Nudiststrand lidt syd for Charlottenlund Strandpark. Her bader de fleste uden en trævl på kroppen. Der er livredderbemanding kl.11-19 fra juni og frem til 22. august.

Strandvejen 150, 2920 Charlottenlund

Havnebadet Sluseholmen oppefra

Havnebadet Sluseholmen

Havnebadet Sluseholmen

Havnebadet Sluseholmen er en del af Københavns Havn, hvor du kan motionssvømme, hoppe i vandet fra de 2 udspringsbroer fra hhv. 1,5 og 3 meters højde eller medbringe børnene i ungdoms- eller børnebassinet. Havnebadet Sluseholmen ligger i den mindre ende af størrelsesskalaen, men de koralformede bassiner og landgangsbroen, der forbinder havnebadet med kajkanten og bevæger sig med tidevandet, bidrager med en hyggelig og maritim stemning til det mindre havnebad. Havnebadet Sluseholmen er åbent kl. 06-22 fra 1. juni og frem til 31. august. Der er livredderbemanding kl.10-18.

Ben Websters Vej 69, 2450 København

Islands Brygge

Islands Brygge Havnebad ligger i den nordvestlige del af Amager ud til Københavns Havn. Du kan motionssvømme, tage børnene med i de 2 børnebassiner, springe fra de 3 udspringsplatforme med en højde på hhv. 1, 3, og 5 meter eller tage en slapper på gangarealerne mellem bassinerne. Bag Islands Brygge Havnebad finder du Havneparken, et aflangt græsareal, hvor du kan slå dig ned og nyde udsigten over Københavns Havn. Havnebadet ved Islands Brygge er åbent kl. 06-22 fra 1. juni og frem til 31. august. Der er livredderbemanding kl. 10-18.

Islands Brygge 14, 2300 København