Din egen hjemmelavede cremefraiche smager dejligt til morgenmad som en slags tykmælk med drys. Du kan også bruge den som cremefraiche i til en salatdressing, men husk, den tåler ikke meget håndtering og omrøring, så bliver den tyndtflydende.
Hæld ½ l piskefløde i en gryde.
Sæt gryden på en kogeplade og tænd for svag varme.
Rør i gryden.
Varm fløden op til 21 grader, mens du rører.
Hæld fløden i en lille skål.
Tilsæt 1 spsk. Kærnemælk og rør.
Læg en tallerken over skålen og stil den ved stuetemperatur (20-22 grader) til næste dag.
Fløden er nu blevet til cremefraiche 38 %. Sæt den i køleskab til næste dag. Den smager bedst kold.
Smag på den. Hvis du rører i cremefraichen, bliver den tynd. Det skal du kun gøre, hvis du gerne vil drikke den.