Sådan gør du plæneklipperen vinterklar

Når plæneklipperen har været en sidste tur over græsplænen i oktober eller november, skal du huske at gøre plæneklipperen vinterklar. Rensning og smøring er to af de vigtigste ting, når det kommer til vinterklargøring. Det fortæller Claus Feldt fra Østjydsk Plæneklipper Service.

Efter sidste tur med plæneklipperen inden vinteren bør du rense og rengøre maskineriet. God vedligeholdelse får din græsslåmaskine til at holde længere.

Pas på dig selv: Af med tændrørshætten

Første skridt i enhver vedligeholdelse af græsslåmaskinen er at tage tændrørshætten af. Det forhindrer, at motoren kan starte ved et uheld. 

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Tøm benzintanken

Tøm tanken for benzin, medmindre du har brugt benzin, der kan klare at stå i vintertemperaturerne. Den slags benzin kaldes for aspen-benzin. En kold vinter kan nemlig betyde kondensvand i benzintanken, og så bliver græsslåmaskinen sværere at starte, når det bliver forår igen. 

Har du ikke mod på at tømme plæneklipperen for benzin, kan du tilsætte additiver, som kan holder benzinen klar og potent helt frem til foråret. 

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Gør plæneklipperen ordentligt ren

Når du skal arbejde på din plæneklipper, skal du være opmærksom på, at du tipper plæneklipperen rigtigt. Tændrørene skal pege op ad, når du tipper plæneklipperen, ellers risikerer du, at der løber benzin ud i luftfilteret. Du kan se i brugsvejledningen for din model, hvordan du tipper plæneklipperen rigtigt. 

En af de allervigtigste ting er at gøre knivkassen ordentligt ren. Det kan du gøre med en haveslange og en bilbørste til at skrubbe græs af med. Alternativt kan du bruge en højtryksrenser. Fugten fra efterladte græstotter i knivkassen betyder, at metaldelene nemt ruster. 

Kniven og knivkassen kan du med fordel smøre ind i olie, tectyl eller lignende, når alt er rent og tørt. Det beskytter mod rust. 

Enten forår eller efterår bør du slibe klingen. Når klingen er afmonteret, kan du sætte den i en skruetvinge og slibe den med en fil. En velslebet klinge giver det bedste klipperesultat. 

Læs mere om