Sådan fjerner du lugt fra afløbet

Drop kemisk afløbsrens, hvis dine afløb lugter. Det er en dårlig handel både for dig og naturen – og ofte også for dine afløbsrør. Se her, hvad du kan gøre i stedet.

Kogende vand dræber de fleste bakterier og forebygger propper i afløbet under hånd- og køkkenvask.

Fjern hår og skidt fra afløbet og hulrummet under risten

Hvis dit afløb lugter, skyldes det ofte bakterier fra fx mad-, sæbe- og hårrester. Rens desuden hulrummet med universalrengøringsmiddel.

Hæld kogende vand i afløbet

Kogende vand dræber de fleste bakterier og forebygger propper i afløbet under hånd- og køkkenvask. Skyl gerne igennem med en eller 2 kedler kogende vand en gang om ugen.

Undgå kemisk afløbsrens

Kemiske midler som afløbsrens, kaustisk soda og klorin er skadeligt for miljøet og afløbet. De er stærkt ætsende og kan ødelægge installationen, hvis den er gammel.

Større mængder kaustisk soda kan desuden udvikle så meget varme i afløbet, at samlinger og rør af plast bliver deforme og utætte.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Sørg for vand i vandlåsen

En vandlås er oftest formet som et liggende S, så der altid står lidt vand i den. Vandet fungerer som en prop for lugt fra hovedkloakken.

Hvis et afløb sjældent bliver brugt, kan vandlåsen tørre ud og lugten trænge ind. Derfor er det en god idé at hælde nogle spande varmt vand direkte i afløbet et par gange om ugen.

Hæld en deciliter glycerin i gulvafløbet

Hvis du skal være væk i længere tid, kan det være en god idé at hælde en deciliter glycerin i gulvafløbet. Glycerin fordamper ikke så let og lægger sig som en flydende prop, der forhindrer afløbet i at tørre ud - og dermed lugten i at komme ind.