Sådan finder du en billig tandlæge

GÆLDER STADIG? Danskerne beklager sig over, at tandlæger er dyre, men på nogle behandlinger konkurrerer tandlægerne om prisen. På andre behandlinger er prisen den samme uanset hvilken tandlæge, du sætter dig i stolen hos.
Tandlægestolen

Samme pris for det meste uanset tandlæge

I Danmark er det gratis at gå til lægen, mens forbrugerne selv skal betale for en tur til tandlægen. For mange kan tandlægebesøgene opleves som dyre, men det offentlige har sørget for en regulering af priserne på mange ydelser hos tandlægen.

Filosofien er, at de forebyggende behandlinger ikke skal være for dyre, så en aftale mellem tandlægerne og den offentlige sygesikring har sat loft over prisen på en række behandlinger.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Fast pris på forebyggelse

80 procent af de behandlinger, som tandlægerne foretager, har en fast pris, som tandlægen ikke må overskride. Det er typisk behandlinger, der undersøger, forebygger og bevarer, så større behandlinger kan undgås.

Målet er, at de faste priser kan være med til at sikre en høj tandsundhed – og at tandlægebesøg er til at betale, hvis man sørger for at komme regelmæssigt til kontrol.Faste priser gælder for eksempel:

 

  • regelmæssige, diagnostiske undersøgelser
  • røntgenbilleder
  • tandrensning
  • amalgamfyldninger

 Tandlægen kan selv fastsætte prisen, når det gælder genopbyggende del af tandlægearbejdet. Det betyder, at tandlægen fastsætter prisen på for eksempel: rodbehandlinger, plastfyldninger, kroner, broer og implantater.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Hvor finder man priserne?

Sundhedsstyrelsen har stillet krav om, at tandlægerne skal offentliggøre priserne på en række forskellige behandlinger.

De priser, der skal være offentlige er på blandt andet: bedøvelse, flerfladede plastfyldninger, broer, kroner af metal. Priserne skal som minimum være tilgængelige i tandlægens venteværelse og på sundhed.dk.Find priserne hos tandlægerne i vejviseren på sundhed.dk. Prisen ligger som et faneblad under hver enkelt tandlæge.

Er den nye tandlæge god?

Er du på jagt efter en tandlæge, kan du med fordel forberede dig. Hør først om der er nogle af dine kolleger, venner eller bekendte, der har erfaringer med den pågældende tandlæge.

Samtidig skal du huske, at du gerne må gå til to forskellige tandlæger for at høre deres mening om den behandling, du skal gennem.Du kan hos Patientklagenævnet se en oversigt over klager, som er indgivet over forskellige tandlæger. Du kan også se afgørelsen på klagen.Og husk: en tandlæge er håndværker. De vil måske løse problemerne på forskellige måder. Vælg derfor en tandlæge, du har tillid til.

Læs mere om