Sådan får du sprødt skind på julegåsen

Gåsen er så småt ved at vinde indpas til julemiddagen i de danske hjem. Her kan du læse, hvordan skindet bliver sprødt, uden kødet samtidig bliver tørt på julegåsen.

Gås og and har mange ligheder, men er alligevel ikke ens i smagen.

Vend gåsen på hovedet

Gås er et lækkert og smagfuldt alternativ til and juleaften. Det kan dog være en udfordring at få sprødt skind på dyret. Chefkonsulent hos Landbrug & Fødevarer, Hanne Castenschoild, giver her et par sikre tips til fremgangsmåden: 

  • Lad gåsen stege med brystet nedad de første 2/3 tiden ved 130 grader.
  • Vend derefter gåsen, og steg videre ved 130 grader.
  • Tag gåsen ud, hæld fedtet fra, skru op til 200-225 grader i 10-15 minutter for at  brune skindet.
  • Overhæld fuglen med koldt vand et par gange under sidste bruning, så skal skindet nok blive sprødt.
  • En gås på 5-6 kg skal have 4-4½ time ved 130 grader.
  • Det er en god ide at mærke efter ved låret for at tjekke, om gåsen er færdigstegt. Låret skal løsne nemt, da det er den del af gåsen, der er sidst færdig. Kødsaften skal have en fast konsistens, og kødet skal være lysebrunt og gennemstegt. Er kødet rødligt, er gåsestegen ikke færdig. 

Læs mere om