Sådan bager du knepkager
Opskrift på knepkager
Ca. 50 stk.
- 300 gram sigtemel eller 150 sigtet bygmel og 150 gram hvedemel
- 150 gram sukker
- 150 gram smør
- 1 dl fløde eller cremefraiche 18%
- Til pensling: ca. ½ dl lys sirup
Sådan gør du
Bland mel med sukker. Hak smørret i melet og findel det med fingrene til blandingen er jævn.
Tilsæt fløde/cremefraiche og saml dejen hurtigt uden at ælte den for meget.
Form dejen til en kugle, pak den ind og læg den i køleskabet i minimum 1 time – gerne natten over.
Del dejen i 2 og rul den ud på et bord drysset med hvedemel ca. 5 millimeter tyk.
Skær dejen i aflange firkanter på skrå med en kniv eller en klejesporer – ca. 8 gange 4 centimeter.
Læg kagerne på en bageplade med bagepapir og prik dem med en gaffel.
Lun sirup i mikroovn eller vandbad og pensl kagerne med det.
Bag dem øverst i ovnen ved 200 grader i 7-10 minutter. De skal være gyldne med lidt mørk kant.
Lad dem køle af på en rist og opbevar dem i en tætsluttende beholder.
Opskriften er fra bagebogen, Sønderjysk Kaffebord