8 ting du aldrig må gøre, når du bager kager

Det er en ædel kunst at bage, derfor er der mange gode råd til, hvad man bør gøre, og hvad man absolut ikke bør gøre. Læs 8 ting du aldrig må gøre, når du bager
Der kan være mange faldgruber, når man prøver at fremtrylle bagværk

Der kan være mange faldgruber, når man prøver at fremtrylle bagværk

Lad være med at kaste dig hovedkulds ud i at bage

Læs altid opskriften helt igennem, inden du går i gang. På den måde sikrer du dig først og fremmest, at du har alle ingredienserne, men også at du ikke pludselig står og mangler at forberede noget, som eksempelvis at få smeltet smør, eller kommer til at kassere blommerne, du har skilt fra æggehviderne, for senere at finde ud af, at du skal bruge dem.

Undgå at blande kolde og varme ingredienser

Med mindre andet står opført i opskriften, er det en god idé at sørge for at æg, smør og så videre har den samme temperatur. Tag ingredienserne ud af køleskabet et stykke tid før, du går i gang.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Tag ikke melet direkte fra posen

Hvis du for eksempel skal bruge en deciliter mel, så må du aldrig tage melet direkte fra posen med dit decilitermål. Hvis du gør det, risikerer du, at du ”pakker” melet og på den måde får mere mel, end det der var meningen. Brug i stedet en ske, hvor du lige roder lidt op i melet, inden du herefter bruger skeen til at fylde dit decilitermål.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Vær nøjagtig, når du vejer og måler

Vær omhyggelig, når du måler de forskellige ingredienser op. For meget mel giver et tungt og kedeligt resultat, for meget bagepulver giver en grim bismag. Vær omhyggelig, når du bager og måler op.

Hold ovnen lukket

Lad være med at åbne ovndøren, mens kagen står i ovnen. Den varme luft forsvinder fra ovnen, og du risikerer, at din kage ikke bliver bagt ordentligt, eller at den falder sammen.

Rør ikke for meget i din kagedej

Hvis du rører for meget, så kan der udvikle sig glutenstrenge, som man kender fra franskbrød, hvilket vil give en tæt og tung kage, der altså ikke er særlig lækker.

Hold redskaberne rene

Lad være med at bruge beskidte redskaber og skåle. For det første er det ikke særligt lækkert, hvis tingene ikke er rene, men det kan faktisk også gøre det meget sværere at bage. Hvis en skål for eksempel er fedtet eller fugtig, kan det være stort set umuligt at piske æggehvider i den.

Vær ikke bange for at fejle

Hvis dit bagværk ikke helt bliver, som du ønskede, skal du ikke være ked af det. Du bliver en bedre bager af at fejle og have muligheden for at lære af dine fejl. Med andre ord udfordr dig selv.

Læs mere om