jul

Opskrift på 3 slags havregrynskugler

Forsød julen med lækre havregrynskugler med et twist af Baileys, Cointreau eller marcipan. Havregrynskugler er en hit på julebordet, men kan spises året rundt. Her er opskriften på 3 slags havregrynskugler.

Det skal du bruge

Havregrynskugler med Baileys

Cirka 30 stk.

100 g havregryn

60 g blødt smør

80 g flormelis

20 g god usødet kakao

2 spsk bailey - eller mere alt efter smag og behag. 

30 g kokos

30 g hasselnødder

Havregrynskugler med marcipan

Cirka 30 stk. 

100 g blødt smør

50 g sukker

25 g kakao

1 spsk. fløde, gerne kaffefløde

75 g fintrevet marcipan

150 g fintvalsede havregryn

Havregrynskugler med kaffe og Cointreau

Cirka 40 stk. 



150 g havregryn

75 g smør

75 g sukker

25 g kakaopulver

½ dl kaffe

1 spsk cointreau - eller mere alt efter smag og behag. 

 

Sådan gør du

For alle varianter gælder samme fremgangsmåde: 

Smuldr smørret i en skål og tilføj de resterende ingredienser. Form i kugler og vend i kokos, mandelsstykker, guldglimmer eller frysetørret hindbær. 

Opbevar dem i køleskabet, hvor de kan holde sig friske i en uges tid, hvis ikke de bliver spist inden. 

Læs mere om