3 slags snackmandler
Sådan gør du
Lakridsmandler
3 dl mandler
2 dl kogende vand
2 spsk salt
1 spsk lakridsrodspulver
Drys:
1 tsk lakridsrodspulver
1/2 tsk salt
Honning- og saltmandler
2 dl mandler
1 spsk honning
1 spsk vand
Flagesalt efter behov
Paprikamandler med chiliflager
2 dl mandler
2 dl vand
1 tsk røget paprika
1 tsk salt
Drys:
En lille håndfuld chiliflager
Fremgangsmåde
Lakridsmandler
- Skyl mandlerne i koldt vand
- Hæld mandler, kogende vand, lakridspulver og salt i en skål
- Lad det trække i 30 minutter og sigt vandet fra
- Kom mandlerne på en bageplade og drys med lakridsrodspulver og salt
- Bag i ovnen på 175 grader i 30 minutter
Honning- og saltmandler
- Hæld mandlerne på en pande og rist dem så de er gennemvarme
- Hæld honning og vand på panden og rør rundt til vandet fordamper
- Skil dem fra hinanden på et stykke bagepapir og drys salt på
- Lad køle og server
Paprikamandler
- Hæld mandlerne på en pande
- Hæld vand, paprika og salt på panden og lad vandet fordampe
- Kom mandlerne på en bageplade og drys med chiliflager
- Bag i ovnen på 150 grader i 25 minutter