Redaktionen anbefaler






Tærte er god at transportere til skovturen eller klassefesten
Sammenskudsgilde og madtærter var 2 sider af samme sag i 1980’erne. Vi lavede franske madtærter som quiche Lorraine med skinke og ost, og de smagte godt, men på et tidspunkt blev de umoderne og var måske heller ikke altid helt sunde.
Nu er madtærterne tilbage med flere grøntsager, mindre ost og ikke mindst en tærtebund bagt af fuldkornsdej. Det løfter tærten ud af 1980’ernes usunde image. Tærten er stadig nem at lave, velsmagende og god til skovture eller vejfester, hvor den skal transporteres hjemmefra.
Grunddej til tærte består af mel, fedtstof og vand. En tærtedej til en form på 25-30 cm i diameter samles af 3 dl mel, 100 gram koldt smør eller margarine og 3 spsk. Vand. Lad mindst en tredjedel af melet være fuldkornsmel, så får du en mere nærende tærte, end når du bruger rent hvedemel.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10