leg

Hyggelige lege og aktiviteter over Zoom, hvor alle kan være med

Corona har sat en stopper for samvær med familie og venner, men man behøver ikke at gå på kompromis med hyggen. Man kan sagtens lave hyggelige ting over Zoom og Teams. Samvirke guider dig til aktiviteter over skærm, som er så nemme, at alle kan være med, så kan I have det hyggeligt sammen hver for sig

Hyggen behøver ikke at være aflyst, I kan sagtens mødes og se film, spille spil, eller bare hænge ud online i stedet. 

1. Se en serie sammen over Zoom

Start med at finde en passende serie til den eller dem, du skal se den med. Laver du en aftale med din bedste, kan I måske lide at se historiske dramaserier som The Crown, eller Downton Abbey. Aftal en fast ugentlig dag og et tidspunkt, hvor I ser serien sammen. Teknisk set kan det fungere sådan, at du eller en anden deler skærm med dem, der skal se med. Så mangler I bare popcorn. I kan også se filmserier, som for eksempel alle Harry Potter-filmene. Har du og dine venner Netflix, HBO, Disney eller Hulu, kan I lave et Teleparty, hvor I kan se film og serier synkront og chatte imens. Her er et link til applikationen.

2. Hjælp hinanden med krydsogtværs 

Krydsogtværs er sjovt, men kan også drille helt forfærdeligt meget. Inden du snyder, kan du aftale at lave krydsogtværs sammen med en anden, for eksempel et familiemedlem. I kan finde en krydsogtværs på nettet, som I begge printer ud og løser sammen, hvor I hjælper hinanden med at finde de rigtige ord. I kan også udfylde krydsogtværsen samtidig på nettet i stedet. På denne side, kan I finde et nyt krydsord hver dag.

3. Galgeleg eller hang man

Den gode gamle ordleg kan nemt spilles over Zoom, hvor en spiller kan dele sin skærm, med et tegneprogram, det kunne for eksempel være programmet Paint. Her tegnes et antal vandrette streger, et for hvert bogstav i ordet, der skal gættes af de andre spillere, og hver gang en spiller nævner et forkert bogstav, tilføjes en streg til galgen, indtil ordet er gættet, eller den lille tændstikmand hænger i galgen.

I kan også spille forskellige brætspil med hinanden over skærmen, det kræver dog sommetider at begge har det samme spil.

4. Spil skak mod hinanden

Netflix-skakdramaserien The Queens Gambit har fået mange til at finde skakbrættet frem fra pulterkammeret. Man behøver ikke at have et skakbræt for at spille skak, på siden https://lichess.org/ kan man spille skak mod sine venner, dyste mod fremmede eller udfordre en skakcomputer. I kan også afholde en turnering med flere, hvor I spiller bullet skak, hvor man har meget mindre tid til at lave et træk. Det kan sætte lidt skub i tingene.

5. Tegn tegninger til hinanden 

Du behøver ikke at være et kreativt geni, men tegneglæden må gerne være til stede. Hver deltager finder tegne- eller malegrejet frem, og på skift kan man få lov at ønske sig et motiv. Det kan for eksempel være et dyr eller et objekt. Bagefter kan man vise hinanden de små kunstværker og sammenligne. Tegningerne kan laves på tid eller laves efter en blindtegning, hvor man kun må kigge på et motiv på skærmen og ikke ned på papiret. 

6. Spil tegn og gæt 

En forsimplet udgave, hvor du kan spille over Zoom. Her skal I være mindst 3 spillere. I aftaler, hvem der skal sende et ord, I skal tegne videre til den næste spiller. Gerne en genstand, hvis det skal være nemt, men også gerne abstrakte begreber, hvis I gerne vil gøre det sværere. Spiller a sender videre til spiller b, spiller b sender videre til spiller c og spiller c sender videre til spiller a.
Nu skal I hver især på skift tegne det ord, I har modtaget i et tegneprogram, I deler over skærmen, og den spiller, der ikke har sendt ordet, skal gætte, hvad det er. I kan også være to hold, hvor det i stedet er den ene spiller, der modtager ordet og tegner det, og den anden spiller skal gætte. 

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

7. Dyst i land, by, flod …

Land og by er en evergreen, der aldrig bliver kedelig. Her skal man være to eller flere spillere og bruge en kuglepen/blyant og et stykke papir hver. Øverst på papiret skrives en række kategorier, der kan være alt mellem himmel og jord, men i den originale udgave er det by, land og flod. Andre gode kategorier er drenge- og pigenavn, dyr og mad, film eller musiker/band, og måske kan flod-kategorien skrottes, hvis man ikke er helt så stærk i geografi. En spiller begynder nu at sige alfabetet i hovedet, og en anden siger stop, og I har begyndelsesbogstavet til den første runde. Nu gælder det om at udfylde alle kategorier med det samme forbogstav, og den, der bliver først færdig, råber stop. 
Der gives 0 point for felter, der ikke er udfyldt eller mangelfuldt udfyldt. 5 point for rigtige svar, som andre også har brugt, og 10 point for unikke svar, som ingen andre spillere har brugt. Sådan fortsætter I, til der ikke er mere plads på papiret.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

8. Tænd for hinanden på Zoom og lav andre ting imens, så er man sammen uden at være sammen 

Dette er ikke en leg, men en måde at bekæmpe ensomheden. Tænd for hinanden på Zoom, Facetime, Google hangouts eller lignende, og lav noget hver for sig, mens I er sammen. Du kan for eksempel bage småkager, mens din far pudser vinduer. I er ikke sammen, men I kan snakke imens og se, hvad den anden laver. Arbejder du hjemmefra og savner din yndlingskollega, er det også en god løsning, så kan I hurtigt sparre om problemstillinger eller komme af med frustrationer, fordi linjen er åben, og man føler sig meget mindre alene.  Er det for meget med den åbne linje, kan I også vælge at nøjes med at spise frokosten sammen online.

Læs mere om