Corona: Dette kan du lave med dine børn, mens I holder jer hjemme pga. coronavirus

Overfyldte legepladser og aftaler med kammerater er udelukket i disse coronatider. Det kan synes svært at finde på noget at lave i 14 dage, så her får du 7 tips til, hvad du kan lave med dine børn.

Brug for eksempel tiden, mens I er nødt til at være hjemme, på at være kreative. 

Gå i køkkenet

I en travl hverdag kan det være svært at finde overskud til at have børnene med i køkkenet, men nu har du tiden til det. Lad børnene være med til at vælge opskrifter, brug god tid på at forklare, hvad forkortelser som dl, spsk og knsp betyder, og lad børnene vælge, hvad de vil kaste sig over i produktionen. Det er overskueligt for dig, at barnet skræller gulerødder, men det kan være lige så kedeligt i længden for barnet, som det er for dig. Så lad også barnet forme kød til frikadeller eller røre i sovsen. Du kan også roligt slippe dig selv og børnene løs på gocook.dk, som indeholder masser af inspiration og opskrifter i børnehøjde. 

Sortér minder i fotobøger 

Ryd op i billederne på jeres telefoner og brug de bedste til at lave en online-fotobog. Lav eksempelvis en bog for hvert år eller en samling af jeres feriebilleder, oplevelser, I har haft i familien og lignende. Lad børnene skrive små tekster til billederne med deres minder. Brug f.eks. cewe.dk (eller https://coop.cewe.dk/ , hvor der er medlemsbonus resten af måneden), dinfotobog.dk og pixum.dk.  

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Krea-værksted

Der er lang tid til jul, og bedsteforældrene har sikkert lige haft fødselsdag, men gæt engang: Der kommer en anledning igen. Så mal, tegn, klip, klistr, sæt perler sammen og vær i god tid med gaver til bedsteforældre, onkler og tanter. Brug de ting, I har i hjemmet, som gamle blade, tomme toiletruller(!) og anden emballage fra f.eks. fødevarer, det kunne være marmeladeglas og tomatdåser. Eller gamle T-shirts, som du kan finde ideer til at være kreativ med her.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Dyrk have

Også selvom det bliver et par altankasser, eller blot i en vindueskarm, kan I være fælles om noget nu, som I har glæde af længe. Her i marts kan I sætte https://samvirke.dk/artikler/10-ting-du-kan-lave-ud-af-en-gammel-t-shirt ommerblomster, chili og ærteblomster til forspiring indenfor. I kan også gøre haven klar, rydde ud i drivhuset, lave planer for, hvad der skal sås hvor, og bestille frø online. Her finder du lidt inspiration til genbrug af potter m.m.  

Lav fysisk aktivitet

Hvis I bor på begrænset plads og ikke har have, må I være opfindsomme. Leg f.eks. Jorden er giftig og blæs på, at sofapuderne ender på gulvet. Har I en trappe inde i huset (trappeopgange i etageejendomme er på grund af smitterisiko ikke oplagte), kan I have en daglig konkurrence om, hvem der har taget flest trin. Hav en blok liggende for foden af trappen, som man krydser af på, når man har været et smut oppe og nede. Giv børnene kamp til stregen i sportsspil, Just Dance og andre lignende fysiske spil på spillekonsoller som Wii, PlayStation m.m.

Klæd-ud-leg med mindre børn

Lad børnene gå på opdagelse i de voksnes klædeskab og finde sjove ting, de kan klæde sig ud i. Tag billeder af børnene. Find gerne på et fantasiland eller en fest, så I også kan indtage forskellige roller. Husk at lade oprydningen bagefter indgå i legen. 

Spil brætspil 

Det er hyggeligt, medmindre alle i familien er dårlige tabere. Bliver I trætte af Uno og Ludo, så er det muligt at bestille brætspil online på et hav af hjemmesider. I kan også opfinde jeres egne spil, f.eks. ved at kombinere flere af de spil, I har i forvejen. Husk at skrive reglerne ned, så de er tydelige for enhver – og lav en aftale om demokrati og veto, hvis I skulle have brug for præcisering undervejs.