Hvorfor skal frosne madvarer i forvarmet ovn?

Det kan være svært at forstå, hvorfor der på frosne madvarer står, at de skal sættes direkte i forvarmet ovn. Det anbefales dog at følge forskrifterne.

Når der står på en vare, at den skal direkte fra frossen tilstand i forvarmet ovn, er det bedst at gøre det sådan.

?

På de frosne madvarer, man køber i plastikposer, står der under tilberedning, at indholdet skal sættes i en forvarmet ovn. Kan man ikke bare sætte maden i en kold ovn? Mange frosne fødevarer skal sættes uoptøet i mikroovnen. Hvorfor ikke tø dem op først? Går det ud over smagen? 

Bent Rosenberg

Svar fra Mia Kristensen

Tilberedningstiden er beregnet ud fra en bestemt udgangstemperatur, og eftersom forskellige ovne ikke er lige længe om at blive varme, vil det være svært at beregne tilberedningstiden med start i en kold ovn helt præcist, både hvad angår fødevaresikkerhed og spisekvaliteten.

I forhold til spørgsmålet om mikroovn, så vil det typisk stå på færdigretter, som af mange ofte anses som det hurtige måltid, hvor man ikke har tid til at vente på optøning. Igen er tilberedningstiden beregnet til at give et sikkert og velsmagende måltid. Det vigtigste er, at hele retten opvarmes til min. 75 C. Det gælder både for retter, som varmes i ovn og i mikroovn.

Mia Kristensen underviser i kvalitet, ingredienser og køkkenfærdigheder på Københavns Professionshøjskole. Er uddannet inden for fødevarevidenskab på Københavns Universitet.

Se, hvad vi ellers skriver om: #mad, #madlavning, #viden og #frost