Hvor ofte bør du skifte toiletbørsten?

Toiletbørsten har som bekendt en utaknemmelig funktion som kummerenser og kan hurtigt blive en bakteriebombe. Samvirkes husholdningsrådgiver Winnie From Thesbøl giver råd om rengøring og udskiftning af børsten.

Husk at skylle toiletbørsten ren, når du skyller ud i toilettet

Rens toiletbørsten i klorin

Toiletbørsten samler hurtigt en del bakterier på børsten og i skålen. Er du så nødt til at købe en ny hver ene og anden uge? Det er ikke nødvendigt, mener husholdningsrådgiver Winnie From Thesbøl. Så længe du sørger for at rense børsten jævnligt.

»Hvis du renser børsten og skålen i klorvand tre-fire gange om måneden, kan du i princippet vente med at købe ny, til toiletbørsten er slidt op. Bare følg anvisningen på klorinflasken. Her står der, hvor meget du skal bruge,« siger hun.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Dosér med måde

Desværre er klorin ikke godt for miljøet, og derfor kræver det forsigtighed med doseringen. Winne From Thesbøl nævner rodalon som alternativ til rengøring af toiletbørsten. Rodalon er dog ikke lige så kraftigt rent kemisk som klorin og dermed ikke så effektivt et rengøringsmiddel mod bakterier.

En tredje mulighed er at hælde kogende vand ud over børsten. Det fjerner også bakterier stort set uden at belaste miljøet.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Toiletbørsten koster ikke alverden

Winnie From Thesbøl understreger, at det er vigtigt, at toiletbørsten holdes ren, og hvis du hellere vil købe en ny end desinficere børsten, kræver det ikke mere end et greb i lommen på 5-10 kroner.

»Der er folk, der har fine designer-toiletbørster, de gerne vil bevare. Her kan man ofte købe nye børstehoveder at sætte på,« siger hun.

Børsten skal også fjerne kalk fra kummen

Toiletbørstens funktion er også at fjerne kalkrande, der dannes i wc-kummen efter vandskyl, forklarer Winnie From Thesbøl. Oppe under kanten på kummen dannes der belægninger, som toiletbørsten kan hjælpe med at fjerne.

Samtidig er det vigtigt at bruge wc-rens i toilettet, gerne en gang om ugen.