10 ting du aldrig må gøre på toilettet

Du tænker måske ikke over, hvor vild en bakteriejungle toilettet er, eller hvor dyrt det egentlig kan blive at have et toilet, der løber. Her er et par gode råd til ting, du aldrig skal gøre på toilettet.

Du må aldrig skylle vatrondeller og vatpinde ud i toilettet.

Stop ikke toilettet med affald

Du må aldrig skylle køkkenrulle, bleer, bind, kondomer eller vatpinde ud i toilettet. Det stopper toilettet og giver overarbejde på rensningsanlægget. Du skal I det hele taget ikke bruge toilettet som affaldsspand.

Lad aldrig toilettet løbe

Hvis dit toilet løber, må du ikke bare ignorere den rislende lyd og uroen i vandspejlet. Det kan koste op mod 16.000 kroner om året at have et toilet, der står og løber. Så er det billigere at ringe efter en vvs-tekniker.

Tandbørster er bedst uden lort

Du skal aldrig have din tandbørste stående på badeværelset, hvis der er et toilet i rummet. Tandbørsten skal ind i et lukket skab eller stå i et andet rum. For hver gang du trækker ud i toilettet, kommer der små lortebakterier ud i rummet, der sætter sig på tandbørsten.

Og nej, det hjælper ikke at slå brættet ned, hver gang du trækker ud. Det får blot lortebakterierne til at flyve ud i rummet i højere fart. Den lille sprække mellem toiletbræt og toiletlåg fungerer på samme måde, som hvis du holder din finger henover en vandslange og sprayer vandet ud i en skarp stråle.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Drik ikke vand fra vandhanen på toilettet

På toiletter kan der være mange sygdomsfremkaldende bakterier. Og disse mikroorganismer formerer sig hele tiden. Derfor skal du ikke hente drikkevand fra en vandhane på et toilet. Og det er derfor hensigtsmæssigt at vaske fingre efter toiletbesøget i én håndvask og tappe drikkevand fra en anden håndvask.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Husk at vaske hænder

Selv om du er mand og bare har tisset en lille tår, skal du vaske dine hænder efter toiletbesøget. Ikke fordi du kan have lidt tis på fingrene, men der kan være et mylder af bakterier på dine fingre efter toiletbesøget, fordi du har rørt ved dørhåndtaget og brættet. Så husk at vaske med sæbe.

Lad ikke kummen være beskidt

Toilettet er det sted i huset, hvor der er flest bakterier. Og der kan både være farlige salmonellabakterier og E coli. Så sørg for at gøre toiletkummen ren en til to gange om ugen. Salmonellabakterier kan overleve op til 6 uger i toiletkummen.

Lad aldrig hunden drikke af toilettet

Nogle hunde får for vane at drikke vand af toilettet. Det er hverken sødt eller sjovt. Men farligt. Det er både farligt for hunden, der kan få maveinfektioner og farligt for dig, fordi hunden så går rundt med ekstra mange bakterier på mund og snude, som den kan sprede til dig og din familie.

Skyl ikke ansigtet i vasken

Der er ofte lige så mange bakterier i din håndvask som i dit toilet. Så du skal ikke fylde håndvasken op med vand og så skylle ansigtet i vandet. Så kan du lige så godt skylle dit ansigt i toilettet. Skyl ansigtet i rindende vand, eller gør håndvasken grundigt ren, inden du vasker ansigtet.

Brug mandetoilettet, hvis du vil undgå bakterier

Der er flest bakterier på et dametoilet. Selvom dametoilettet ofte ser mere rent ud, så er der faktisk flere bakterier hos kvinderne. Amerikanske forskere mener, det skyldes, at kvinder sidder ned, både når de tisser og laver stort.

Prøv ikke at sætte rekorder med toiletpapir

Lad være med at rulle alle toiletrullerne sammen til en toiletrulle i håbet om at lave verdens største rulle toiletpapir. Det kan du ikke lige gøre på en eftermiddag. Verdens største rulle toiletpapir er nemlig lige knap 3 meter i diameter og blev lavet af Proctor & Gamble i Ohio i USA i 2011.