Hvor mange bakterier er der i surmælksproduktet?

Surmælksprodukter er fyldt med gode mælkesyrebakterier. Men hvor mange er der egentlig?
?

Hvor mange bakterier pr. 100 ml eller måleenhed x skal der være i produkter som eksempelvis A38?

 

Carsten Nielsen

Svar fra Leif Skibsted

A38 er blevet Danmarks mest solgte surmælksprodukt, siden det blev lanceret i 1938. A38 skal indeholde mindst 10 millioner levende Lactobacillus acidofilus-bakterier i hver eneste milliliter. Acidofilus er en mælkesyrebakterie, der vokser frem i produktet fra en tilsat starterkultur og syrner produkter, giver velsmag og god holdbarhed. Andre populære surmælksprodukter som Cultura indeholder flere forskellige slags bakteriekulturer, blandt andet Bifidobacterium bifidus, også med gode ernæringsmæssige egenskaber.

Leif Skibsted er professor i fødevarekemi ved Institut for Fødevarevidenskab ved Københavns Universitet.