Hvor længe kan bær holde sig?

Hvor længe kan bær holde sig i fryseren og hvordan ved man, at de er blevet for gamle?

Mmm .. marmelade. Hvor længe kan det mon holde sig, hvis der ikke er sukker i?

?

Er det egentlig nødvendigt at sylte bær, da de jo kan opbevares i fryser, og herefter kan der laves små portioner uden konservering?

Men hvor længe kan disse holde sig og hvordan ved man, at de ikke er gode nok længere?

 

Svar fra Mia Kristensen

Man kan godt lave syltesager uden konservering.

Holdbarheden vil da afhænge af, hvor friske bærrene var inden de blev frosset ned (de må aldrig være overmodne med tegn på råd), hvor god hygiejnen er, hvor meget sukker der er tilsat og ikke mindst surhedsgraden.

Typisk kan der på et tidspunkt opstå mug på overfladen af det ukonserverede bærprodukt, og gør der det, skal syltetøjet smides ud.

Skyl altid glas og låg grundigt i kogende vand inden brug, og opbevar syltetøjet på køl, det forlænger holdbarheden.

Underviser i kvalitet, ingredienser og køkkenfærdigheder på Professionshøjskolen Metropol. Er uddannet inden for fødevarevidenskab på Københavns 

Læs mere om