Husk pillepas, hvis du f.eks. har sovemedicin eller stærke smertestillende piller med på rejsen

Skal du have stærke smertestillende piller eller sovemedicin med på ferie, kan et såkaldt pillepas være en god idé.
Mand hælder en pille fra et glas ud i hånden

Det er ikke et krav, at du medbringer pillepas til din medicin, men det gør det lettere for dig at dokumentere, at medicinen, du har med, er til egen brug.

Hvorfor skal jeg have et pillepas?

Et pillepas er en medicinattest, der gør det lettere for dig at have medicin, som indeholder euforiserende stoffer, med til eller med gennem lande, som er en del af Schengen-samarbejdet. I stort set alle lande inklusive Danmark er det forbudt at indføre og besidde euforiserende (narkotiske) stoffer. Men med et pillepas i hånden kan du dokumentere, at din medicin er til eget forbrug og dermed lovlig at medbringe.  

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Hvilken medicin gælder et pillepas for?

Pillepasset er som udgangspunkt aktuelt i forbindelse med medicin, der påvirker centralnervesystemet eller indeholder stoffer, som virker euforiserende. Det kan f.eks. være 

  • Sovemedicin
  • Stærke smertestillende midler, der indeholder morfin
  • Beroligende midler

Lægemidlerne vil typisk være på recept og mærket med en rød trekant på æsken. Er du i tvivl, om det er en god idé med et pillepas til netop den medicin, du tager, så henvend dig på apoteket.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Er pillepasset et krav?

Det er ikke et krav, at du medbringer pillepas til din medicin, men det gør det lettere for dig at dokumentere, at medicinen, du har med, er til egen brug.

Hvordan får jeg et pillepas?

Det er gratis at få et pillepas, og du kan få det udstedt på alle landets apoteker. Du kan enten udfylde de nødvendige papirer fysisk på et apotek (husk pas!) eller klare det online på apoteket.dk/pillepas eller Borger.dk - medicin på rejsen. Hvis du bestiller pillepasset online, skal du hente det på apoteket.    

Tjek om du skal have pillepas på apoteket.dk

Hvilke lande er det nu lige, der er med i Schengen-samarbejdet? Og giver et pillepas overhovedet mening på din rejse? På apoteket.dk kan du finde en guide, der ud fra et par enkelte spørgsmål hjælper dig med at finde svarene.

Kilder: apoteket.dk, borger.dk og min.medicin.dk

Læs mere om pillepasset på Danmarks Apotekerforenings hjemmeside, apoteket.dk.     

Læs mere om