Her er 10 smarte køkkentricks
Undgå klistrede køkkenredskaber
Sirup eller honning kan måles op, uden at noget går til spilde, hvis du dypper din ske i meget varmt vand først. Hvis du skal bruge sirup eller flydende honning i en dej og vil slippe for, at decilitermålet bliver klistret, måler du først melet op, laver et aftryk med decilitermålet ned i melet og hælder så siruppen direkte i melet.
Hænger dilden med hovedet?
Hvis dilden hænger med hovedet, hjælper det at stille stilkene i kogende vand. Læg den på skærebrættet, og skær det nederste af stilkene af. Nu tager du dildbundtet og placerer det i et stort glas, der kan tåle kogende vand. Hæld kogende vand på dilden, og sæt glasset i køleskabet. Vent et par timer, så vil dilden være frisk igen.
Få let fingrene i gummihandskerne
Sådan får du lettest fingrene på gummihandskerne foldet ud, så det er let at stikke dem ind i handsken: Sving handsken rundt nogle omgange, og klem til om handskens nederste del. Luften, som presses op i handsken, retter fingerspidserne ud på et sekund.
Få al ketchuppen ud af flasken
Det sidste af indholdet i ketchupflasken får du ud ved at svinge den vandret i en stor cirkel med flaskens munding udad. Centrifugalkraften gør, at ketchuppen i bunden bliver presset ud mod flaskeåbningen. Husk at lukke låget.
Du kan også bruge to sugerør, som stikkes ned til flaskens bund og straks tages op igen. Lufttilførslen gør, at den sidste ketchup kommer ud som på kommando.









