Er der noget mellem osteskiverne i skiveskåret ost?

Der tilsættes ikke kemi for at få osteskiverne i pakken til at forblive adskilte.

Det er ikke et særligt stof mellem osteskiverne, der giver maveproblemer.

?

Når jeg spiser skiveskåret ost, får jeg mavesmerter. Hvilket middel bruges der mellem osteskiverne for, at de ikke vokser sammen? Rygtet siger, at det er silikone.
 

Bjarne Jensen

Svar fra Leif Skibsted

Fast, gul ost sælges ofte skåret i skiver enten blot lagt ovenpå hinanden i pakken eller med skiverne adskilt af papir. I Danmark anvendes ikke tekniske hjælpestoffer for at holde skiverne adskilt under opbevaring i butik eller hos forbrugerne. Det papir, der i nogle produkter anvendes for at holde skiverne adskilt, er rent papir, der ikke er kemisk behandlet, og som ikke forurener osteskiverne med fremmede stoffer. Der sker således ikke afsmitning til osteskiverne af silikone eller af fluorerede stoffer. Det oplevede ubehag må skyldes noget andet.
 

Professor i fødevarekemi ved Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet

Se, hvad vi ellers skriver om: #mad, #køkkenråd, #ost og #opbevaring