Er der forskel på fine og grove gryn?

Er der forskel på, hvad man kan bruge fine og grove havregryn til ?

Både grove og fine havregryn består af 100 procent fuldkorn.

?

Der findes både fin- og grovvalsede havregryn, men kan man bruge de to slags havregryn til det samme?

Tilde Jacobsen, Bagsværd

Svar fra Mia Kristensen

Forskellen på fin- og grovvalsede havregryn er ikke stor, men dog alligevel mærkbar i nogle typer af opskrifter. Grovvalsede havregryn er som navnet belyser mere grove. I finvalsede havregryn er kornkernen delt, inden den bliver valset. Grovvalsede havregryn skal tygges mere, koges længere og giver en mere rustik tekstur i for eksempel bagværk og frikadeller. Af disse årsager kan du være nødt til at tilpasse opskriften lidt, hvis du skifter for eksempel finvalsede havregryn ud med grovvalsede havregryn. 

Underviser i kvalitet, ingredienser og køkkenfærdigheder på Professionshøjskolen Metropol. Er uddannet inden for fødevarevidenskab på Københavns Universitet.