Få altanen til at blomstre for 200 kroner

Selv om du ikke kan eller vil kaste en masse penge efter en blomstrende altan, så er her et par kreative altanråd for fattigrøve
Altan i blomst

Med lidt kreativitet kan du selv for næsten ingen penge få en flot altan.

Spørg om jord

  • Køb halvdelen af, hvad du skal bruge og bland det med jord, du skaffer på anden vis. Spørg en have- eller kolonihaveejer om du må få lidt jord, gå ned til banelegemet eller find et sted, hvor der er vejarbejde og spørg, om du må tage en spandfuld jord. Pris cirka 100 kroner.
(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Find en hest

  • Gødning skal der til. Find en hest, en ko, to får eller en gris og tag en posefuld lort med hjem. I Dyrehaven kan man let finde en hest, der har besørget på vejen. Hvis man er heldig møder man Gardehusarregimentet, og så er den ladning lort i hus.
(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Frem med malerbøtten

  • Hvis du har en lille altan, skal du helst have dine krukker væk fra altanens gulv, så de ikke tager al pladsen. Her er altankasser selvfølgelig oplagt, men de koster som bekendt penge. Hvis man laver hjemmelavede løsninger, skal man hænge blomsterne på indersiden af altanen, så de ikke risikerer at falde ned og ramme forbipasserende i nødden. Hvis man ikke lige falder over nogle billige plastikurtepotter, så er der intet i vejen for at bruge gamle yoghurtbægre, malerbøtter eller andre plastikbeholdere.
  • Og hvis man har en sød grønthandler, restauratør, maler eller brugsuddeler i nærheden, kan man være heldig at få flotte olivendåser eller andre tomme beholdere, der alligevel bare skal smides ud. Husk, der skal være huller i bunden, som kan laves med et stort søm og en hammer. Som underskål kan du bruge plastiklåget eller gamle tallerkner.

Køb billige blomsterfrø

  • Find ud af, hvilken vej din altan vender og find de billigste blomsterfrø, der passer til den mængde sol, du har. Hvis der er blæst på din altan, skal du ikke vælge blomster med for lange stængler - hellere nogen, der klatrer eller er lavstammede.
  • Tallerkensmækker er en utrolig sød plante, der vokser helt vildt, og som også vokser nedad og opad. Du kan også tage stiklinger med hjem fra vennerne eller svigermor. Hvis du kan få fat i stiklinger af foreksempel skovjordbær, klematis eller efeu, er din lykke gjort. Pris cirka 100 kroner.

Læs mere om