Redaktionen anbefaler






Tyndskåret, rå rødbede – eller rødbede-carpaccio, hvis du vil lyde fancy. Server retten for sig selv som en hurtig, lækker forret – eller som let hovedret i selskab med fisk, for eksempel dampet torsk.
Det skal du bruge:
Sådan gør du:
Rå rødbede i skæres i meget tynde skiver og vendes med æbleciderddike, god olie og salt og peber. Smag til. Serveres med masser af dild og hakket/revet feta. Tilberedningstid: 10 minutter
Et lækkert og simpelt tilbehør til retter med gris – for eksempel koteletter eller braiseret spoleben.
Det skal du bruge:
Sådan gør du:
Små rødbeder skrælles og skæres i både. Steges ved høj varme i olie på en sauterpande i 2-3 minutter. Derefter skrues temperaturen ned og smør tilsættes. Steg videre med låg på i 10-15 minutter, til rødbederne er møre. Smag til med salt og peber.
Tilberedningstid: 25 minutter
En bagt rødbede smager vidunderligt i selskab med alle de samme retter, som du ville servere en bagt kartoffel til.
Det skal du bruge:
Sådan gør du:
Rødbederne vaskes og tørres. Herefter gnides de med olie og salt og bages i ovn ved 165 grader, til de er møre. Det tager 1-2 timer afhængigt af rødbedernes størrelse. Mens rødbederne bages, rives peberrod op i en skål med cremefraiche og smages til med salt og peber. Del de færdigbagte rødbeder på langs og spis dem med teske som bagte kartofler. I stedet for peberrodsdressing kan du også servere dem med blødt smør eller vinaigrette. Tilberedningstid: Ca. 90-120 minutter
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10