5 fif, når du indretter soveværelset

Hvilke farver skal du vælge, er det en god idé at male væggene og hvor meget bør du opbevare i soveværelset? Få indretningsarkitekt Sus Thorslunds bedste fif her.
Hovedenden af dobbeltseng med to mørke puder

Få et roligt udtryk i soveværelset ved at have mørke farver og lade klædeskabet gå fra væg til væg og fra gulv til loft.

Drop pangfarver og nips

Glem pangfarver og tusind ting. I dit soveværelse har du brug for rolige overflader, farver og ordnede forhold. Det er ikke her, du skal opbevare store stakke af vasketøj eller opmagasinere flyttekasser. Ryd op, smid ud, og opmagasinér på loftet eller i kælderen. Undgå at have både kommode, klædeskab og hylder i soveværelset på én gang. Vælg i stedet ét stort skab, hvor alt kan opbevares.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Mal én væg mørk

Vælg rolige og lyse farver til dine soveværelsesvægge – og lad gerne den hvide tone være knækket med en tone af gråt, gult eller brunt. Kombinér gerne med én væg i en dyb, mørk og rolig farve, fx mørk mos- eller armygrøn – eller koksgrå eller mørkeblå. At male én væg er overskueligt, og bliver du træt af farven, kan du blot male den over igen. Vælg væggen bag sengens hovedgærde – det er giver en god, rolig base. Mal ikke alle væggene i samme mørke farve,– det kan kun store og lyse soveværelser bære.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Undgå for mange overflader

Tænk i lange linjer, rene overflader og hygiejne. Lad skabet gå fra væg til væg og fra gulv til loft. Undgå tøjstativer, der samler unødigt meget støv og ser rodede ud.

Vælg dæmpede tekstiler

Vælg sengelinned, sengetæppe etc. i dæmpede farver og eventuelt en enkelt ting i en stærk farve for at skabe rolige omgivelser for din søvn. For mange farver kan virke forvirrende. Reglens undtagelse: Er du meget farveglad, kan du vælge at have mange, stærke farver sammen, blot du sørger for at de kontrastmæssigt spiller godt sammen og evt. omgives af større flader i mere neutrale farver.

Hold rummet trygt

Åbne arealer er indbydende, men husk, at du i dit soveværelse skal finde tryghed, ro og fred til din søvn. At kunne lukke sollys ude, lukke døren til store, åbne fællesarealer og at kunne overskue rummet er vigtigt.

Læs mere om