10 gratis fornøjelser i Nordsjælland

Nordsjælland byder på et hav af ferieaktiviteter og attraktioner. Alt fra slotsvandring ved Kronborg, "klap en fisk" og en middelalderinspireret legeplads. Samvirke har samlet 10 gratis oplevelser i Nordsjælland
Skulptur af Olafur Eliasson i Kunstparken ved Ordrupgaard

Gå en tur i Ordrupgaard Kunstpark

I Kunstpark Ordrupgaard kan du opleve samtidskunst af en række højt profilerede kunstnere, der skaber værker med udgangspunkt i museets parkomgivelser. Hver sommer åbner parken med et bidrag af en eller flere kunstnere. I parken kan du opleve fantastiske værker af bl.a. Olafur Eliasson (billedet), Jeppe Hein, Carsten Höller og Ryan Gander.

Det er gratis at besøge Kunstpark Ordrupgaard. Porten er åben mandag-søndag 8-18.

Læs mere om kunstparken på Ordrupgaards hjemmeside.

Børn på den danske riviera

Den danske riviera

Den nordsjællandske kyst kaldes også Den danske riviera. Her har du mulighed for at besøge et væld af skønne strande. Nogle med blåt flag, andre er mere ugenerte og andre igen ligger midt i byen. Der er aldrig langt til en by, en seværdighed eller en restaurant.

De små hyggelige badebyer ligger langs hele nordkysten og vidner om dengang, livet var i langsomt gear, og hvor du kan få ro i sjælen og nyde sommerstemningen. På 21 af de smukke strande står de veltrænede kystlivreddere klar hele sommeren. Det gør den 70 km lange strækning mellem Nivå og Hundested til Danmarks mest sikre badevand.

Læs mere om Nordsjællands strande hos VisitNordsjælland

Børn fisker i Esrum Sø

Slå lejr ved Esrum sø

Esrum sø er Danmarks næststørste og ligger smukt mellem Gribskov på østbredden og Fredensborg slot på vestbredden. Det er tilladt at bade og sejle på søen og har du fiskekort, kan du være heldig at fange en af de flotte gedder eller mange aborrer, søen er kendt for. På Gribskov-siden er der flere grill pladser og to primitive overnatningspladser, hvor du kan slå lejr. 

Læs mere på Visit Nordsjællands hjemmeside

Klap en fisk ved Hundested Havn

Klap en fisk på Hundested Havn

Hundested Havn har en 75 kvadratmeter stor, flydende platform, udstyret med to lavvandede rørebassiner, hvor man kommer tæt på havets forunderlige verden. Forskellige fiskearter samt krabber hentes ind fra Kattegat og Isefjorden af lokale fiskere.

Anlægget er døgnåbent, og man kan komme og klappe en fisk, når man vil i hele perioden fra påske til slutningen af oktober.

Læs mere her 

Skulptur af Rudolph Tegner i statuepark ved Dronningmølle

Statuepark i Dronningmølle 

I det smukke naturområde Rusland ved Dronningmølle finder man Rudolph Tegners Statuepark. I parken står kunstnerens smukke bronzestatuer mellem bakker med lyng. Medbring gerne madkurven. Museet tager entré, men det er gratis at besøge statueparken.

Læs mere her

Kronborg Slot ved Helsingør

Kronborgs volde og fæstningsværker

Det er gratis at gå hele vejen rundt om Kronborg, beundre slottet fra alle vinkler og kigge nærmere på kanonerne. Der er også en legeplads for de mindre børn på Dronningens Bastion. Børn og unge under 18 år har gratis adgang til slottet.

Åbent alle dage kl.10-17 mellem 21. april og 24. oktober. Mellem 26. oktober og 30. december er åbningstiderne kl.11-16 tirsdag - søndag. 

Bemærk, at åbningstiderne i skoleferierne kan være anderledes.

Læs mere om Kronborg her

To på cykeltur i Nordsjælland

Nordsjællands cykelruter 

En af de populære cykelruter er Nordkyststien fra Helsingør til Hornbæk, videre til Gilleleje og med Hundested som endestation. Ruten er skiltet hele vejen og løber både på asfalterede vej og grusstier. Med udsigt over Kattegat er der lagt op til en fantastisk cykeltur i den nordsjællandske natur.

Læs mere om Nordkyststien hos Visit Nordsjælland.

Frederiksborg Slotshave

Frederiksborg slotshave

Det flotte, gamle Frederiksborg Slot tårner sig op i hjertet af Hillerød. Omkring Frederiksborg ligger slotshaven, hvor forskellige havestilarter møder hinanden. Slotshaven er perfekt til en picnic med familien eller en lille gåtur.

Læs mere om Frederiksborg Slotshav hos Visit Nordsjællands.

Skilt ved vikingebopladsen ved Frederikssund

Frederikssund Vikingeboplads 

Ta’ på en tidsrejse tilbage til vikingetiden, og oplev en af de vigtigste perioder i danmarkshistorien. Frederikssund Vikingeboplads er et gratis frilandsmuseum, hvor man kan se, hvordan vikingerne boede i gamle dage. Gå på opdagelse i de rekonstruerede langhuse og mindre grubehuse, og forestil dig livet som viking. Vikingebopladsen er også scenen for det årlige vikingespil.

Du kan læse mere om Frederikssund Vikingeboplads hos Visit Fjordlandet.

Jægersborg Dyrehave

Jægersborg Dyrehave 

Tag en tur i Dyrehaven med godt fodtøj og en picnickurv på armen. I Dyrehaven, der er kendt som stedet for det årlige Eremitageløb og Hubertusjagten, kan man bevæge sig frit rundt i det over 1000 hektar store naturområde. Følger man de brede stier i Dyrehaven, vil man opleve naturen fra sin bedste side med skov, åbne sletter, dale og søer. Man skal heller ikke lede længe for at se nogle af de i alt 2000 stykker hjortevildt, der holder til iDyrehaven. Eremitageslottet, kongens jagtslot, der vidner om parkens fortid som de kongeliges jagtmarker, er også et besøg værd. Slottet troner i Dyrehavens centrum, og står man ved foden af slottet, har man den smukkeste udsigt over naturområdet og Øresund. 

 

Læs mere om Jægersborg Dyrehave her.