Syltet ingefær med kanel
SNACKS OG TILBEHøR

Syltet ingefær med kanel

Kom de færdige ingefær og lage på et sylteglas. De syltede ingefær indeholder så meget sukker, at det i sig selv er konserverende. Brug den færdige blanding i salater, bagværk og som friskt pift til flødeskummen.
  • 4 Personer
  • 60 Minutes

ingredienser

300 g ingefær
- vand
1 knsp. salt

lage

3 dl. sukker
1 dl. vand
1 stk. kanelstang

Sådan gør du

  1. 1
    Skræl ingefæren, og skær i små tern, ca. 3x3 mm.
  2. 2
    Jeg synes, at det er nemmest at skære de skrællede ingefær i tynde skiver og så skære dem i strimler og hakke dem.
  3. 3
    Kom ingefæren i en gryde, dæk med vand, og drys salt i.
  4. 4
    Kog under låg i 30 minutter, afdryp.
  5. 5
    Kom sukker, vand og kanelstang i en tykbundet gryde.
  6. 6
    Kog op, og lad simre i ca. 10 minutter.
  7. 7
    Vend ingefær i lagen, og lad simre under omrøring, indtil du får en sirup. Det tager 10-15 minutter.
  8. 8
    Kom ingefær og lage på et sylteglas.
  9. 9
    De syltede ingefær indeholder så meget sukker, at det i sig selv er konserverende.
  10. 10
    Opbevar i køleskabet, så behøver du ikke brugekonserveringsmiddel.

Tip!

TIP:Gem gerne kogevandet (stærkt, det må være sundt), smag det til med honning og citron, og lad det køle helt af. Kom sukker, vand og kanelstang i en tykbundet gryde. Kog op, og lad simre i ca. 10 minutter. Vend ingefær i lagen, og lad simre under omrøring, indtil du får en sirup. Det tager 10-15 minutter.