Syltet ingefær med kanel
- 4 Personer
- 60 Minutes
ingredienser
300 g | ingefær |
- | vand |
1 knsp. | salt |
lage
3 dl. | sukker |
1 dl. | vand |
1 stk. | kanelstang |
Sådan gør du
-
1Skræl ingefæren, og skær i små tern, ca. 3x3 mm.
-
2Jeg synes, at det er nemmest at skære de skrællede ingefær i tynde skiver og så skære dem i strimler og hakke dem.
-
3Kom ingefæren i en gryde, dæk med vand, og drys salt i.
-
4Kog under låg i 30 minutter, afdryp.
-
5Kom sukker, vand og kanelstang i en tykbundet gryde.
-
6Kog op, og lad simre i ca. 10 minutter.
-
7Vend ingefær i lagen, og lad simre under omrøring, indtil du får en sirup. Det tager 10-15 minutter.
-
8Kom ingefær og lage på et sylteglas.
-
9De syltede ingefær indeholder så meget sukker, at det i sig selv er konserverende.
-
10Opbevar i køleskabet, så behøver du ikke brugekonserveringsmiddel.
Tip!
TIP:Gem gerne kogevandet (stærkt, det må være sundt), smag det til med honning og citron, og lad det køle helt af. Kom sukker, vand og kanelstang i en tykbundet gryde. Kog op, og lad simre i ca. 10 minutter. Vend ingefær i lagen, og lad simre under omrøring, indtil du får en sirup. Det tager 10-15 minutter.