Stegt sild med kartoffelmos
FROKOST

Stegt sild med kartoffelmos

Vi serverer sild som svenskerne. Med tyttebær.
  • 4 Personer

Ingredienser

1 kg kartofler
50 g smør
2 spsk. dild, hakket
600 g sildefileter
lidt Lidt salt og peber
1 dl. hvedemel rugmel kan også anvendes
lidt smør og olie
0.5 stk. fennikel
2 stk. avokado
1 tsk. citronsaft
1 dl. tyttebærmarmelade

Sådan gør du

  1. 1
    Kog kartoflerne møre i vand uden salt.  
  2. 2
    Mos kartoflerne til mos med smør og kogevand.  
  3. 3
    Krydr mosen med dild, salt og peber.  
  4. 4
    Åbn sildefileterne.  
  5. 5
    Krydr med salt og peber.  
  6. 6
    Luk dem sammen, og vend dem i mel.  
  7. 7
    Steg dem gyldne på hver side i cirka 3 minutter.   
  8. 8
    Snit fennikel fint. Og avokadoer i mindre stykker.  
  9. 9
    Vend dem med citronsaft, og server dem til de nystegte sild, mos og tyttebær.