Skumfiduser med mynte og chokolade
DESSERT

Skumfiduser med mynte og chokolade

Forfriskende skumfiduser, som smager skønt af mynte. Den mørke chokolade giver en fast konsistens og et smukt mønster. Prøv dem som en lille mundfrisker efter en god middag eller som topping i en kop varm kakao.
  • 12 Personer

Ingredienser

12 blade husblas
180 g rørsukker
2 spsk. glukosesirup
0.5 stang vanilje kornene
1 knsp. salt
100 g vand
100 g mørk chokolade (70%), finthakket
- 5-10 dråber pebermynteolie
4 spsk. flormelis

Sådan gør du

  1. 1
    Udblød husblassen i rigeligt koldt vand.
  2. 2
    Bland sukker, glukose, vaniljekorn, salt og vand i en gryde og bring det i kog. Kog siruppen, til den når en temperatur på 120C (mål med et termometer). Tag herefter gryden af varmen.
  3. 3
    Knug husblassen fri for vand og rør den ud i den varme sukkersirup. Rør, til husblassen er helt smeltet.
  4. 4
    Hæld siruppen i en røreskål og pisk den et par minutter ved medium hastighed. Skru hastigheden helt op og pisk i 15-20 min., til massen er helt hvid og luftig. Jo længere du pisker, desto fastere skumfiduser.
  5. 5
    Smelt chokoladen i en skål over vandbad eller i mikroovnen.
  6. 6
    Smag skummet til med pebermynteolie og vend forsigtigt den smeltede chokolade i, så der dannes et fint mønster. Sigt halvdelen af flormelis på et stykke bagepapir.
  7. 7
    Fordel skummet oven på flormelis og sigt resten udover. Lad skummet tørre i minimum 2 timer og skær det herefter ud i mundrette stykker. Dette gøres nemmest med en skarp kniv smurt med lidt olie.

Tip!

Brug knuste pebermyntebolsjer som pynt.