Skumfiduser med mynte og chokolade
- 12 Personer
Ingredienser
12 blade | husblas |
180 g | rørsukker |
2 spsk. | glukosesirup |
0.5 stang | vanilje kornene |
1 knsp. | salt |
100 g | vand |
100 g | mørk chokolade (70%), finthakket |
- | 5-10 dråber pebermynteolie |
4 spsk. | flormelis |
Sådan gør du
-
1Udblød husblassen i rigeligt koldt vand.
-
2Bland sukker, glukose, vaniljekorn, salt og vand i en gryde og bring det i kog. Kog siruppen, til den når en temperatur på 120C (mål med et termometer). Tag herefter gryden af varmen.
-
3Knug husblassen fri for vand og rør den ud i den varme sukkersirup. Rør, til husblassen er helt smeltet.
-
4Hæld siruppen i en røreskål og pisk den et par minutter ved medium hastighed. Skru hastigheden helt op og pisk i 15-20 min., til massen er helt hvid og luftig. Jo længere du pisker, desto fastere skumfiduser.
-
5Smelt chokoladen i en skål over vandbad eller i mikroovnen.
-
6Smag skummet til med pebermynteolie og vend forsigtigt den smeltede chokolade i, så der dannes et fint mønster. Sigt halvdelen af flormelis på et stykke bagepapir.
-
7Fordel skummet oven på flormelis og sigt resten udover. Lad skummet tørre i minimum 2 timer og skær det herefter ud i mundrette stykker. Dette gøres nemmest med en skarp kniv smurt med lidt olie.
Tip!
Brug knuste pebermyntebolsjer som pynt.