Saftig bagt laks med sesam og soya
FROKOST

Saftig bagt laks med sesam og soya

Med hakkede forårsløg, korander, peanuts og dip
  • 4 Personer

Ingredienser

4 stk ferske laksebøffer ca. 600g hvis et stykke filet
500 g aspargesbroccoli
200 g edamame bønner Uden skal
2 stk forårsløg
lidt peanuts
lidt Friske koriander
lidt lime

Glasering

2 tsk. neutral olie
1 dl. sesamfrø
1 dl. soyasauce
2 stk fed hvidløg
2 cm frisk ingefær Revet
1 spsk. eddike limesaft kan også anvendes
2 tsk. sukker
4 tsk. peanut butter
0.5 stk. saften fra lime

Tilbehør

- kogte ris Nudler kan også bruges

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 100 C, den lave temperatur sikrer, at fisken ikke bliver tør. Læg laksen på bagepapir på en plade.   
  2. 2
    Varm olien på en pande og steg sesamfrøene gyldne over middel varme. Tilsæt soyasauce, hvidløg, ingefær, eddike og sukker, og lad det simre 3-5 min., så det er let tyknet. Pensl soya­glaseringen på toppen af laksen og fordel et par skefulde sesamfrø fra glaseringen ovenpå.   
  3. 3
    Bag laksen i ovnen ca. 20 min., til den er fast, men stadig blød, og kan falde i flager.  
  4. 4
    Rør imens den resterende glasering sammen med peanutbutter og smag til med limesaft.  
  5. 5
    Blancher grøntsagerne i kogende, letsaltet vand i 2 min.  
  6. 6
    Anret dem på et fad og drys med forårsløg, peanuts og koriander. Server laksen sammen med grøntsager og dip.