Persillerodsmos med chips og lam

Persillerødderne fortjener at blive til både blød mos og sprøde chips. Vi serverer lammeculotte til.
Persillerodsmos med chips og lam
  • 4 Personer

Ingredienser

800 g lammeculotte
2 spsk. olivenolie
3 spsk. tamari Ellersojasauce
1 spsk. limesaft
1 tsk. honning
1 fed hvidløg
2 tsk. chiliflager
1 kg persillerødder
20 g smør
lidt lidt salt
2 dl. fritureolie

Sådan gør du

  1. 1.Sæt ovnen på 225 grader. Læg culotten i et ildfast fad. Hæld olivenolie henover og brun i 15 minutter. Skru ned til 160 grader og steg videre i 10 minutter. 
  2. 2.Rør tamari sammen med limesaft, honning, revet hvidløg og chili. Tag kødet ud og hæld marinaden over kødet. Lad stå i 5 minutter, før du skærer i skiver. 
  3. 3.Vask persillerødderne, tag den største fra til chips. Skær resten i mindre stykker.
  4. 4.Kog dem møre i cirka 15 minutter. Afdryp, men gem kogevandet. Mos rødderne. Justér konsistensen med kogevandet og smag til med smør, salt og peber.
  5. 5.Varm fritureolien op i en lille gryde. Høvl den store persillerod i tynde strimler og steg strimlerne sprøde en lille portion ad gangen. Du kan gemme olien til næste gang, du skal friturestege grøntsager.
  6. 6.Servér kød og sky til mos og chips.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #frokost, #hovedret, #passer til sæsonen, #rødder og knolde, #scoremiddag, #weekend og gæster og #hjemmelavet