Persillerodsmos med chips og lam
FROKOST

Persillerodsmos med chips og lam

Persillerødderne fortjener at blive til både blød mos og sprøde chips. Vi serverer lammeculotte til.
  • 4 Personer

Ingredienser

800 g lammeculotte
2 spsk. olivenolie
3 spsk. tamari Ellersojasauce
1 spsk. limesaft
1 tsk. honning
1 fed hvidløg
2 tsk. chiliflager
1 kg persillerødder
20 g smør
lidt lidt salt
2 dl. fritureolie

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt ovnen på 225 grader. Læg culotten i et ildfast fad. Hæld olivenolie henover og brun i 15 minutter. Skru ned til 160 grader og steg videre i 10 minutter. 
  2. 2
    Rør tamari sammen med limesaft, honning, revet hvidløg og chili. Tag kødet ud og hæld marinaden over kødet. Lad stå i 5 minutter, før du skærer i skiver. 
  3. 3
    Vask persillerødderne, tag den største fra til chips. Skær resten i mindre stykker.
  4. 4
    Kog dem møre i cirka 15 minutter. Afdryp, men gem kogevandet. Mos rødderne. Justér konsistensen med kogevandet og smag til med smør, salt og peber.
  5. 5
    Varm fritureolien op i en lille gryde. Høvl den store persillerod i tynde strimler og steg strimlerne sprøde en lille portion ad gangen. Du kan gemme olien til næste gang, du skal friturestege grøntsager.
  6. 6
    Servér kød og sky til mos og chips.