Peberbøf med urtemos af nye kartofler og agurk og jordbærsalat
- 4 Personer
ingredienser
4 stk. | bøffer af oksemørbrad |
- | Salt og peberblanding |
1 kg | nye kartofler |
4 stk. | fed hvidløg |
4 stilke | mynte |
4 stilke | koriander |
25 g | smør |
1 stk. | agurk |
8 stk. | jordbær |
1 spsk. | hvid balsamico |
1 spsk. | olivenolie |
tsk. | sukker |
- | salt |
- | Nogle stilke koriander til pynt |
Sådan gør du
-
1Tag bøfferne ud af køleskabet og drys med salt og peber.
-
2Pensl lidt olie på begge sider af bøfferne.
-
3Skrub kartoflerne godt, og kog dem møre sammen med de fire fed hvidløg.
-
4Kom de nykogte kartofler i en skål sammen med smørret og mos det groft.
-
5Tilsæt lidt af kogevandet til passende konsistens.
-
6Riv eller mos hvidløg ned i mosen efter princippet smag og behag.
-
7Hak urter, og vend i. Smag til med salt.
-
8Skær agurk og jordbær i skiver, og vend med balsamico, olie, lidt sukker og lidt salt.
-
9Grill bøfferne i 1-2 minutter på hver side.
-
10Server med mos, salat og lidt mere koriander.