Opskrift: Granglögg med lakrids

Skift den traditionelle glögg ud med denne granglögg med lakrids, der bl.a. består af gransaft, enebær og fyrrekogler

Gå i skoven efter kogler, og server en utraditionel glögg til jul. Vær opmærksom på, at den kræver, at du har lavet gransaft på forhånd. Du finder opskriften på gransaft her.

Det skal du bruge:

  • 6 dl gransaft
  • 6-8 umodne fyrrekogler 
  • 8 dl æblesaft
  • 1 økologisk lime i skiver
  • 4 grønne kardemommekapsler
  • 2 spsk. hakket, tørret lakridsrod
  • 10 hele enebær 
  • 4 skiver frisk ingefær
  • 1 flaske hvidvin
  • 1 dl peberrod-enebær-snaps
  • 1 dl hvid portvin
  • 2-3 tsk. lakridspulver (gerne sød lakrids)
  • 2 dl grønne rosiner
  • 2 dl smuttede mandler (skåret i flager)

Sådan gør du:

  1. Kom limeskiver, ingefær, fyrrekogler, lakridsrod, æblesaft og gransaft i en gryde på lav varme. Kardemomme og enebær gives lige et tryk med siden af kniven, inden de også kommes i.
  2. Varm op til kogepunktet, tag det af varmen, og lad det trække minimum en time og meget gerne natten over.
  3. Si krydderierne fra, og varm langsomt essensen op igen med hvidvin, portvin og snaps. Smag til med sød lakridspulver.
  4. Kom rosiner og mandler i. Varm op, og servér.

SANK

Opskriften stammer fra bogen SANK - Spis af naturens køkkenhave skrevet af Johanne Stege Bjørndahl og Julie A. Swane og udgivet af forlaget Turbine.

Gør som 11.000 andre: Klik på billedet og tegn abonnement på Samvirke

Tegn abonnement