Astrid Olsen husker den her ret som den første vegetariske, hun kreerede uden at være vegetar. Det var lidt sådan en jeg-bruger-hvad-jeg-har-i-køleskabet-situation. Men siden har den været fast inventar i hendes opskriftskartotek, fordi den er hurtig og nem. Opskriften er fra Astrid Olsens ”Koge(dag)bog”
4 Personer
Det skal du bruge
500 g
pasta , f.eks. pappardelle
2 stk.
zucchinier
1 stk.
skalotteløg
2 fed
hvidløg
2 bundter
persille
1 pakke
puckost
2 stk.
citroner , saft og skal
-
Pastavand
-
olivenolie
-
salt
-
peber
ANNONCE
Sådan gør du
1
Sæt din pasta til at koge i en gryde med godt saltet vand.
2
Imens river du dine zucchinier på et mandolinjern i lange, tynde strimler. Du kan også skære strimlerne ud, hvis du er ferm med en skarp kniv.
3
Hak din persille groft, og stil til side.
4
Hak skalotteløg og hvidløg fint, og smid på panden på middel varme i olivenolie. Lad stege et par minutter, indtil du tilføjer dine zucchinistrimler.
5
Steg zucchinistrimlerne i 2-3 minutter med skalotteløg og hvidløg. Tilføj evt. lidt mere olivenolie og naturligvis salt og peber.
Stil til side.
6
Overfør din kogte pasta til en stor skål, hvor det hele skal blandes. Gem pastavandet.
7
Tilføj dine stegte zucchinier, persille, citronsaft og skal fra begge citroner.
8
Smag til med pastavand, salt og masser af peber. Den her ret bliver virkelig defineret af citron, peber og persille.