Zucchini og citronpasta
AFTENSMAD

Zucchini og citronpasta

Astrid Olsen husker den her ret som den første vegetariske, hun kreerede uden at være vegetar. Det var lidt sådan en jeg-bruger-hvad-jeg-har-i-køleskabet-situation. Men siden har den været fast inventar i hendes opskriftskartotek, fordi den er hurtig og nem. Opskriften er fra Astrid Olsens ”Koge(dag)bog”
  • 4 Personer

Det skal du bruge

500 g pasta , f.eks. pappardelle
2 stk. zucchinier
1 stk. 
skalotteløg
2 fed hvidløg
2 bundter persille
1 pakke puckost
2 stk. citroner , saft og skal
- Pastavand
- olivenolie
- salt
- peber


Sådan gør du

  1. 1
    Sæt din pasta til at koge i en gryde med godt saltet vand.
  2. 2
    Imens river du dine zucchinier på et mandolinjern i lange, tynde strimler. Du kan også skære strimlerne ud, hvis du er ferm med en skarp kniv.
  3. 3
    Hak din persille groft, og stil til side.
  4. 4
    Hak skalotteløg og hvidløg fint, og smid på panden på middel varme i olivenolie. Lad stege et par minutter, indtil du tilføjer dine zucchinistrimler.
  5. 5
    Steg zucchinistrimlerne i 2-3 minutter med skalotteløg og hvidløg. Tilføj evt. lidt mere olivenolie og naturligvis salt og peber. Stil til side.
  6. 6
    Overfør din kogte pasta til en stor skål, hvor det hele skal blandes. Gem pastavandet.
  7. 7
    Tilføj dine stegte zucchinier, persille, citronsaft og skal fra begge citroner.
  8. 8
    Smag til med pastavand, salt og masser af peber. Den her ret bliver virkelig defineret af citron, peber og persille.
  9. 9
    Top med feta, og så er du i mål.