Julemad i airfryer? Her er 10 opskrifter
Danskerne har taget airfryeren til sig. En airfryer gør det nemt og hurtigt at lave mad - og så bruger den mindre strøm, end hvis du skal starte ovnen eller komfuret op. Claus Holm, der har udviklet sin egen køkkenserie for Coop, har lavet 10 opskrifter på julemad tilberedt i en airfryer. Læs med herunder.
Andebryst på en bund af grønkål
1 stk andebryst ridses
Andebrystet krydres med salt og peber
Andebrystet lægges på et helt grønkål og en håndfuld rosenkål - vendes med olie, reven appelsinskal og saften fra en appelsin
Små kartofler deles
Bages 200 grader 17 min
Stegte andelår på grønkål vendt i kærnemælk og brombær
2 stk andelår. Brug dem fra frost, men sørg for, at de er optøede, inden du går i gang med maden.
Gnid lårene med salt, peber og lidt kanel og kardemomme.
Læg andelårene i skuffen på airfryeren.
Flæk et hvidløg og læg det ved lårene.
Hæld saft fra en appelsin ned ved lårene og drys lårene med revet appelsinskal.
Sæt airfryeren på 200 grader og steg i cirka 30 min. Er andelårene store, skal de formentlig stege lidt længere.
Pluk et grønkål. Vend grønkålen i kærnemælk. Læg brombær ved.
Læg lårene på grønkålen.
Tip: Har du en rest til overs, så pluk kødet af knoglerne. Gem kødet og server det i pitabrød næste dag!
Julekartofler
Køb en pose kartofler af de små fra Coops mærke C-salat.
Lav en "marinade" af et par spiseskefulde akaciehonning, salt og peber. Tilsæt et par skefulde hasselnøddeflager ti marinaden.
Vend kartoflerne i marinaden.
Giv kartoflerne 12 minutter ved mindst 150 grader. Det giver lyse kartofler. Vil du have dem mere gyldne, skal kartoflerne have 15 minutter ved 200 grader. Husk at holde øje undervejs.
Svensk pølseret - Xmas-style
Svensk pølseret er altid et hit - og god på en hverdag. Hvorfor ikke lade julen snige sig ind i denne klassiker?
Du skal bruge:
4 stk krydderpølse (eller julemedister). Skæres i skiver. skæres i skiver
1 stk. alm. løg pillet og skåret i både
Frisk timian
Salt og peber
2 spsk æbleddike
1 spsk sennep
2 spsk ketchup
7 stk kartofler I både
Alt blandes sammen i skuffen på din airfryer. Steg ved 180 grader i 15 min
Lækre, stegte julesild
1 pakke frossen sildefilet
1 spsk sennep
Salt og peber
2 spsk edddike
2 spsk mandelmel
1 stk løg flækket
1 stk persillerod flækket
Kom løg og persillerødder i bunden af skuffen
Smør den ene sildefilet med sennep – salt og peber – kom eddike over. Vend i mandelmel.
Vend den anden sildefilet i mandelmel. Læg den anden filet på toppen af den første. Husk at lægge den med skindet op.
Steges ved 180 grader i 15 min
Æbleskiver i airfryer
Tænd airfryeren på 200 grader.
Optøede æbleskiver tager cirka 5 minutter at tilberede.
Frosne æbleskiver skal have cirka 9 minutter i airfryeren
Æbleskiverne bliver sprøde og svampede.
Servér med en klat stikkelsbærmarmelade. Uhm!
Flæskesteg med sprød svær i en airfryer!
Her en helt enkel grundopskrift, der viser, hvordan du kan tilberede flæskesteg i din airfryer. Du kan tilsætte lidt kål og citron for at give stegen et tvist.
1,5 kilo flæskesteg – gnides med salt
Sæt et par laurbærblade i rillerne på sværen
Steg flæskestegen ved 180 grader i 30 min
Tag stegen ud og kom lidt olie på toppen. Giv også gerne lidt ekstra salt.
Skru airfryeren op på 200 grader. Steg i 20 minutter, så er flæskestegen supersprød, når den er færdig.
Hold godt øje til sidst. Måske skal den ud lidt før, måske skal den stege lidt længere. Det afhænger af stegens størrelse.
Når der er 15 min tilbage, kan du tilsætte et kvart rødkål eller et andet kål, du har skåret op. Krydr kålhovedet med salt, peber og honning.
Julelaks i airfryer
Et stykke laks skæres først på langs, så på tværs. Lad der være cirka 1 cm mellem ridsene/rillerne.
Drys laksesiden med sukker, salt og hvid peber.
Pres saften fra en citron og fra en appelsin. Riv skal af de to citrusfrugter.
Hæld saft og skal over laksen og lad det trækker i 30 minutter.
Laksesiden lægges i skuffen på skindsiden. Tilbered i 17 minutter ved 200 grader. Giv den lidt længere, hvis du tænker, at den er lidt rå i midten.
Server laksesiden med en fed yoghurt, hvori du har vendt frisk mynte, spidskommen og hakket hvidløg.
Ribbensteg med bagt kål
500 gram ribbensteg krydres med salt og peber.
Smør lidt vindruekerneolie på sværen. Sæt laurbærblade mellem sværene.
Læg 1/2 kål ved siden af stegen
Kom saft fra 1 appelsin og revet appelsinskal på kålet. Krydr med salt og peber.
Når du tager maden ud, så flæk kålhovedet.
Lav en "dressing" af æblesirup, saft fra en presset citron og revet citronskal. Hæld dressingen over kåljovedet.
Pynt med frisk estragon
Confit af andelår
2 stk andelår krydres med salt og peber
Ligges i det runde lille fad i airfryeren
Tilbered lårene i 15 minutter ved 200 grader
Servering:
Andelårene lægges på et blancheret grønkål eller salathoved
Pynt med friske brombær eller pærer, der er skåret i eksempelvis både
Riv en appelsin over retten. Hæld eventuelt et lille stænk rapsolie over det hele til sidst.