Pappardelle med friske grøntsager og selleripesto
Delikat pastaret med smag af bladselleri, fennikel, hvidløg og parmesan

- 4 Personer
Ingredienser
300 g | tørret pasta Brug papardelle |
2 spsk. | olivenolie |
1 stk. | løg skåret i tynde skiver |
2 stængler | bladselleri I tyndeskiver |
1 stk. | courgette I tynde skiver |
1 stk. | fennikel I tynde skiver |
1 dl. | grøntsagsbouillon |
lidt | Lidt peber og salt |
Selleripesto
0.75 dl. | mandler, ristede |
25 g | parmesanost |
2 fed | fed hvidløg Hakket |
- | fintsnittede blade fra sellerien |
1 håndfuld | bredbladet persille |
1 dl. | olivenolie |
lidt | hvidvinseddike Tilføj efter smag |
Sådan gør du
- 1.Start med at lave selleripesto. Kom alle ingredienserne i en blender eller minihakker i den nævnte rækkefølge, og blend det hele sammen til en ensartet pesto. Smag til med eddike, salt og peber. Juster evt. konsistensen med ekstra olivenolie, den skal være relativt tyk og ikke for olieret.
- 2.Bring en stor gryde vand i kog, og tilsæt en god skefuld salt. Kog pastaen efter anvisning på pakken.
- 3.Varm imens olien i en sauterpande. Steg alle grøntsagerne i 4-5 min. over middel/høj varme, til de er møre, men ikke tager farve. Hæld grøntsagsbouillon i, og tilsæt 3-4 spsk. af selleripestoen. Smag til med salt og peber.
- 4.Vend den nykogte pasta sammen med grøntsagerne, og server straks!
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad,
#frokost,
#hovedret,
#rødder og knolde,
#vegetar og #hurtig aftensmad