Annoncørbetalt indhold fra Spier
Panerede svinekoteletter med grillet fennikel og appelsinsalat med kærnemælksdressing
AFTENSMAD

Panerede svinekoteletter med grillet fennikel og appelsinsalat med kærnemælksdressing

Forkæl dig selv og dine middagsgæster med en flaske Spier PS Grand Reserve White, der passer perfekt til de møre og saftige svinekoteletter. Server med en frisk appelsinsalat med kærnemælksdressing – en favorit hver gang.
  • 4 Personer

Til dressingen og salaten:

250 ml. Kærnemælk
4 spsk. mayonnaise
1 spsk. frisk citronsaft
2 dråber tabasco-sauce (valgfrit)
1 bundt dild , friskhakket (gem lidt ekstra til servering)
- fennikelknold , fint skåret i skiver
6 stk. sprøde grønne salatblade
2 stk. appelsiner , fileteret i både
- salt
- peber

Til de panerede koteletter:

4 skiver hvidt brød
70 g hvedemel
3 stk. æg
4 stk. svinekoteletter , store
- rapsolie til stegning
0.5 tsk. røget paprika (valgfrit)
- salt efter smag
- peber efter smag

Sådan gør du

  1. 1
    Dressingen: Bland kærnemælk, mayonnaise, citronsaft, Tabasco, dild og salt og peber i en lille blender og blend til en glat sauce. Sæt dressingen til side.
  2. 2
    Salaten: Opvarm en grillpande på meget høj varme, grill derefter fennikelskiverne i et enkelt lag indtil de har grillstriber og er let møre med bid. Fjern fennikelskiverne og sæt dem til side. På et fad, arranger salatblade, fennikel, appelsin og hakket dild, og server med de friskstegte svinekoteletter og en kærnemælksdressing.
  3. 3
    Svinekoteletterne: Put brødet i en blender og blend det til fine krummer, put herefter brødkommerne op i en bred skål eller tallerken og sæt til side. I en anden bred skål blandes mel, paprika, salt og peber som sættes til side. I en tredje skål piskes æggene let sammen. Sæt også æggemassen til side. Placer de 3 skåle eller tallerkener ved siden af hinanden, så det bliver lettere at panere dem. Dyb først hver svinekotelet først i melblandingen, derefter i æggene og til sidst i brødkrummerne, så koteletterne er dækket på alle sider. Placer så koteletter på en bakke eller et bræt og opvarm ca. 0,5-1 cm (dyb) olie i en gryde eller pande.
  4. 4
    Når olien er varm nok til stegning, lægges koteletterne i olien og steges på begge sider indtil gyldne – ca. 3-4 minutter på hver side.
  5. 5
    Fjern koteletterne fra olien og lad dem dryppe af på køkkenrulle eller papir, og server dem varme med salaten og dressingen.