Langtidsstegt lam i burger med dild og persillepesto
FROKOST

Langtidsstegt lam i burger med dild og persillepesto

Server burger med byens møreste lammekød i stedet for traditionel påskefrokost.
  • 8 Personer

Ingredienser

2 kg lammekølle

Krydderiblanding

1 dl. olie
1 spsk. honning
1 spsk. rosmarin
1 spsk. hvidløgspulver
1 spsk. hvidvinseddike
1.5 tsk. fint salt
1 tsk. paprika
tsk. knust peber

Pesto

2 dl. grofthakket dild
2 dl. grofthakket persille
2 dl. mandler
2 dl. oliven olie
4 tsk. hvidvinseddike
1 tsk. sukker
lidt salt

Tilbehør

8 stk. store burgerboller
- snittet spidskål
1 stk. grønt æble
2 stk. snittet rødløg
- mayonnaise

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt ovnen på 100 grader.  
  2. 2
    Dup kødet tørt, og læg det i en mindre, ildfast form.  
  3. 3
    Bland krydderiblandingen sammen i en skål, og gnid kødet med den.  
  4. 4
    Læg et stykke bagepapir hen over kødet og ned ad siderne på kødet. Dæk derefter formen godt med alufolie. Sæt kødet i ovnen i 12 timer.   
  5. 5
     Kom alle ingredienser til pestoen i en blender, og blend dem til grov pesto. Juster smagen med eddike, salt og sukker.  
  6. 6
    Pil kødet fra hinanden i trævler, og vend det med skyen i formen. Server lune burgerboller og alt det gode, der skal i, og lad gæsterne selv samle deres burger.