Langtidsstegt lam i burger med dild og persillepesto
- 8 Personer
Ingredienser
2 kg | lammekølle |
Krydderiblanding
1 dl. | olie |
1 spsk. | honning |
1 spsk. | rosmarin |
1 spsk. | hvidløgspulver |
1 spsk. | hvidvinseddike |
1.5 tsk. | fint salt |
1 tsk. | paprika |
tsk. | knust peber |
Pesto
2 dl. | grofthakket dild |
2 dl. | grofthakket persille |
2 dl. | mandler |
2 dl. | oliven olie |
4 tsk. | hvidvinseddike |
1 tsk. | sukker |
lidt | salt |
Tilbehør
8 stk. | store burgerboller |
- | snittet spidskål |
1 stk. | grønt æble |
2 stk. | snittet rødløg |
- | mayonnaise |
Sådan gør du
-
1Sæt ovnen på 100 grader.
-
2Dup kødet tørt, og læg det i en mindre, ildfast form.
-
3Bland krydderiblandingen sammen i en skål, og gnid kødet med den.
-
4Læg et stykke bagepapir hen over kødet og ned ad siderne på kødet. Dæk derefter formen godt med alufolie. Sæt kødet i ovnen i 12 timer.
-
5Kom alle ingredienser til pestoen i en blender, og blend dem til grov pesto. Juster smagen med eddike, salt og sukker.
-
6Pil kødet fra hinanden i trævler, og vend det med skyen i formen. Server lune burgerboller og alt det gode, der skal i, og lad gæsterne selv samle deres burger.